Ziua 1
Bacau - Oradea - Kosice (760 km) Plecam din Bacau si ne indreptam spre Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, care incanta prin arhitectura sa gotica, pietonalul din centrul vechi, plin de pub-uri, cafenele, taverne si magazine. Vizitam Catedrala Sfanta Elisabeta, Piata Centrala, una dintre cele mai frumoase din Europa Centrala, bine conservata, unde regasim cladiri aflate in patrimoniul slovac construite in stil gotic, renascentist, baroc dar si art nouveau Catedrala Sfanta Elisabeta este cea mai mare catedrala din Slovacia, iar in acelasi timp, cea mai estica catedrala gotica din Europa. A fost inaltata incepand cu 1378, timp de 130 de ani, pe locul unde exista o alta biserica purtand acelasi hram. Iar din stilul arhitectural gotic nu puteau lipsi celebrele garguiele, acele ornamente infatisand animale fantastice, uneori cu aspect infricosator din cauza aripilor, a ciocurilor si a ghearelor. Ele insa nu au doar rol decorativ, sunt folosite la scurgerea apei de pe acoperis, fiind situate la capetele jgheaburilor. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Cazare in Kosice.

Ziua 2
Kosice - Cracovia (300 km) Dupa micul dejun calatorim spre cea mai cunoscuta statiune din Muntii Tatra, Zakopane. Orasul are un stil special, numit chiar stil Zakopane, fiind alcatuit din multe cladiri traditionale din lemn, construite de gorali, populatie pastorala de origine valaha al caror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemanatoare limbii romane. Continuam deplasarea spre Cracovia - considerata de multi inima Poloniei. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboaielor mondiale. Turul metropolei Cracovia, Orasul Regal de pe Vistula ce se mandreste cu cea mai mare piata medievala din Europa - Rynek Glowny - aflata pe lista patrimoniului cultural UNESCO din anul 1978, cu celebrele magazine de blanuri si chihlimbar. Ne deplasam cu autocarul catre Orasul Vechi (tur pietonal): Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, o constructie gotica cu doua turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa (altarul medieval sculptat de Veit Stoss - cea mai mare sculptura gotica din lume iar tavanul inalt este pictat intr-o nuanta unica de albastru - echivalentul polonez al albastrului de Voronet - cu stele aurii, iar pereii sunt pastelati ca intr-o pictura baroca), Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbacan - o frumoasa constructie ce dateaza din secolul al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Prin pietonala Grodzka, ajungem pe dealul regal Wavel, unde se afla Castelul Wawel (peretii sai, din secolul XIV, adapostesc o larga varietate de obiecte de arta, de la gotice la renascentiste, la baroce, clasice si moderne. Este locul de inmormantare al mai tuturor persoanelor regale din Polonia, cat si a multor eroi, 2 poeti, 4 sfinti si un episcop) si Categrala Wawelska, sanctuarul national al Poloniei, fost loc de incoronare al monarhilor Poloniei. Alaturi de fortareata Barbakan si poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la Est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la Vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Cazare in Cracovia.

Ziua 3
Cracovia - Tur de oras & Auschwitz II - Birkenau (optional) Continuam vizitarea centrului istoric al Cracoviei. Optional, calatorim spre cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti, situat la Oswiecim - Auschwitz II - Bikernau, in care vizitam rampa mortii si ruinele celui mai mare crematoriu distrus chiar de nemti inainte de retragere, pentru a nu fi invinuiti de crime de razboi. LA MULTI ANI 2024! Optional, va invitam sa petrecem impreuna trecerea in Noul An - Cina festiva in Cracovia. Cazare in Cracovia.

Ziua 4
Zakopane (optional) Bun venit 2024! Timp liber in Cracovia, sau, optional (25 Euro/pers.), calatorim spre cea mai cunoscuta statiune din Muntii Tatra, Zakopane. Orasul are un stil special, numit chiar stil Zakopane, fiind alcatuit din multe cladiri traditionale din lemn, construite de gorali, populatie pastorala de origine valaha al caror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemanatoare limbii romane. Ne bucuram de sporturile de iarna si servim delicii traditionale. Spre seara revenim in Cracovia. Cazare in Cracovia.

Ziua 5
Cracovia - Oradea (525 km) Dupa micul dejun, parasim cochetul oras polonez si descoperim secretele orasului Oradea, orasul Art-Nouveau, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Incepem vizita cu Piata Unirii - centrul istoric al orasului, Turnul Primariei, Sinagoga Zion, Catedrala Romano-Catolica. Piata Unirii din Oradea este gazda mai multor idei materializate de-ale diferitor maestrii arhitecti, pictori, constructori care, chiar daca nu au atins nivelul geniilor lumii, au lasat daruri pretioase pe acest pamant. Iar, dovada timpului este cea mai puternica in a indentifica adevarata maiestrie care se regaseste in fostul Oras Nou, actuala Piata Unirii. Fondul construit al zonei Pietei Unirii este unul valoros si destul de eterogen atat din punctul de vedere al stilurilor arhitecturale prezente aici (baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secesion, modernist), cat si in privinta configuratiilor spatiale adoptate, a accentelor si a regimurilor de inaltime. Cazare in Oradea.

Ziua 6
Oradea - Cluj Napoca - Bacau Dupa micul dejun, continuam calatoria noastra spre Cluj-Napoca, unde facem o scurta oprire pentru a explora orasul intr-un tur panoramic. Ne vom opri la Universitatea Babes-Bolyai, Casa Matei Corvin, Biserica Calvaria Manastur, Bastionul Croitorilor, Primaria Veche, Prefectura si vom admira Statuia Matei Corvin. Bastionul sau Turnul Croitorilor, este unul dintre putinele vestigii care au facut parte din fortificatia veche a Clujului. Construit in secolul al XV-lea, acest bastion este documentat pentru prima oara in timpul domniei regelui Matia Corvin al Ungariei. Bastionul poarta numele breaslei croitorilor, care erau responsabili de intretinerea si paza acestui punct strategic al orasului, fiind unicul turn al cetatii care a reusit sa reziste nemodificat pana in prezent. Inainte de apus, ajungem in Bacau.


30 EURO reducere pentru plata integrala pana la 29.10.2023

Transport autocar. IMBARCARE DIN Bacau

Pret: 370 EURO
Supliment camera single: 150 EURO

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Asigurare medicala si storno
- Masa festiva de Revelion
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Zakopane (25 Euro/pers.)
- Auschwitz II - Birkenau (20 Euro/pers.)

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Kosice
Transport Autocar Oradea - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre CRACOVIA (Revelion 2024), 6 zile, Toate locatiile, Slovacia

Verifica tarife si disponibilitate