Ziua 1
BUCURESTI FRANKFURT COSTA RICA Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa Lufthansa cu destinatia Frankfurt. Decolare din Bucuresti la ora 07:10, sosire in Frankfurt la ora locala 08:40. Decolare spre San Jose la ora 13:40. Aterizare in San Jose, capitala statului Costa Rica, la ora locala 17:50. Transfer si cazare la hotel Park Inn 4* sau similar.

Ziua 2
VULCANUL POAS SI TUR DE ORAS IN SAN JOSE (120 km) Mic dejun la hotel si plecare spre Vulcanul Poas. Azi vom vizita incredibilul vulcan Poas si cascada La Paz. La urcarea spre craterul vulcanului vom putea admira peisajul plin de culoare si vegetatie abundenta, cu plantatii de cafea si ferme de fructe si legume. Pe masura ce ne vom apropia de Parcul National Vulcanul Poas vom observa schimbarea temperaturii precum si vegetatia exuberanta a padurii tropicale. Vulcanul, cu o inaltime de 2708 m, este activ si a erupt de 40 de ori din 1828. Vulcanul Poas este un simbol al fortelor geotermale caracteristice Costa Ricai. Pe fundul craterului, apa de ploaie de culoare verde formeaza bule, in timp ce aburul se ridica din fumarolele din jurul craterului. Durata vizitei la vulcan este de aproximativ 40 de minute, din care 10 minute de mers pana la crater. Vom servi masa de pranz la un restaurant local. In continuare vom vizita orasul San Jose care cu siguranta nu este cel mai frumos oras din lume, dar estetica sa dura si haotica il fac unic in lume. Intoarcere la hotelul din San Jose si cazare.

Ziua 3
SAN JOSE - TORTUGUERO (115 km) Mic dejun la hotel si plecare dimineata devreme spre docul La Pavona, traversand paduri tropicale si plantatii de bananieri. Dupa aproximativ 4 ore, vom ajunge la docul Pavona unde ne vom imbarca in barcile care ne vor duce in Parcul National Tortuguero. Transferul cu barca spre Tortuguero este o experienta in sine pentru ca vom putea vedea pasari de apa, caimani si minunata padure tropicala, mereu verde si cu o vegetatie densa. Parcul National Tortuguero este o retea uimitoare alcatuita din apa si uscat, cu o multitudine de canale situate langa tarmul Oceanului Atlantic. Aici putem vedea in toata splendoarea sa frumusetea florei si faunei tropicale, cu diverse specii de maimute, papagali macaw si tucani. Sosire la Mawamba Lodge unde vom servi un cocktail de bine venit si masa de pranz. In continuare ne vom bucura de timp liber pentru ca la ora apusului sa ne bucuram de o experienta deosebita alaturi de ghidul naturalist. Vom pleca cu barca in jurul orei 17:30 de la lodge si vom face o plimbare de doua ore pentru a descoperi magia padurii tropicale la ora la care ziua se contopeste cu noaptea. Cararea cimentata prin padurea tropicala a fost special amenajata pentru confortul turistilor. Ne vom intoarce la lodge pentru cina si cazare

Ziua 4
PARCUL TORTUGUERO Mic dejun la lodge. In aceasta dimineata vom vizita parcul Mawamba, o facilitate privata a lodge-ului unde a fost amenajata o ferma de fluturi, o gradina a broastelor si a testoaselor. Aceasta vizita este combinata cu o plimbare pe cararile amenajate din gradina lodge-ului, parte a padurii tropicale. Dupa pranz vom face o plimbare cu barca pe canalele din Parcul Tortuguero unde vom descoperi biodiversitatea acestui mic colt de paradis (taxa de intrare in parc in valoare de 15 USD/ persoana se va achita cash, la intrarea in parc). Ghidul nostru expert ne va ajuta sa descoperim in desisul padurii tropicale maimutele urlatoare sau capucin, iguane, soparle, lenesi si diverse specii de pasari printre care tucani si papagali macaw. Cina la lodge si cazare.

Ziua 5
PARCUL TORTUGUERO ARENAL (180 km) Dupa micul dejun vom pleca din parcul Tortuguero spre docul La Pavona de unde ne vom continua calatoria prin minunata Costa Rica. Urmatorul punct de reper din traseul nostru este Arenal, arealul vulcanului cu acelasi nume. Arenal inseamna unul dintre cei mai faimosi vulcani din Costa Rica, dar si cascade superbe, izvoare cu apa termala, comunitati locale indigene si din noua minunata padure tropicala. Sosire si cazare la hotel Arenal Springs 4* sau similar si timp liber pentru relaxare in piscinele hotelului cu ape termale pentru restul zilei; temperatura apei din piscine este cuprinsa intre 34 400 C. Dejunul din aceasta zi este inclus.

Ziua 6
ARENAL Mic dejun la hotel. In aceasta zi va puteti relaxa in piscinele cu ape termale ale hotelului sau puteti participa la una dintre activitatile optionale: plimbare prin padurea tropicala pentru a observa lenesul, un animal emblematic pentru Costa Rica, vizita in Parcul Arenal si plimbare cu barca, tiroliana La Fortuna, podurile suspendate Mistico, cascada La Fortuna, parcul ecotermal La Fortuna unde puteti face baie in apele raului cu ape calde. Cazare la hotel.

Ziua 7
ARENAL BIJAGUA DE UPALA (87 km) Dupa micul dejun, vom pleca spre una dintre cele mai verzi si virgine zone din Costa Rica: Parcul National Vulcanul Tenorio care adaposteste celebrul rau Rio Celeste, satul Bijagua si Vulcanul Miravelles. Situat intre Tenorio si Miravelles, la o altitudine de 500 m, lodge-ul Tenorio 4* este locul in care ne vom caza si care ne va incanta cu o panorama exceptionala asupra vulcanului Tenorio. Lodge-ul este situat in mijlocul gradinilor de strelitia, pomi fructiferi si vegetatie tropicala si a fost construit ca sa ofere clientilor sai liniste, relaxare si serenitate. In acest mediu linistit veti putea observa sute de pasari sau va puteti relaxa intr-unul din cele doua jacuzzi.

Ziua 8
BIJAGUA DE UPALA MANUEL ANTONIO (250 km) Mic dejun la lodge. Azi vom face o vizita in Parcul National Vulcanul Tenorio, un secret bine pastrat al Costa Ricai. In interiorul parcului ne vom minuna la vederea apelor de culoarea turcoazului ale raului Rio Celeste. Dejunul este inclus. Dupa acest tur vom pleca spre malul Oceanului Pacific, spre Parcul Manuel Antonio. Sosire si cazare la hotel Shana 4* sau similar.

Ziua 9
VIZITA IN PARCUL MANUEL ANTONIO Mic dejun la hotel. Azi vom vizita Parcul National Manuel Antonio si vom face o plimbare pe cararile parcului insotiti de ghidul naturalist care ne va da toate explicatiile despre fauna si flora acestui parc care are o locatie deosebita, pe malul Oceanului Pacific. Cazare la hotel.

Ziua 10
MANUEL ANTONIO Mic dejun. Ne vom bucura de doua zile libere in care putem sa ne bucuram de piscinele hotelului sau de plajele situate in apropierea hotelului sau putem sa facem una dintre activitatile optionale disponibile in zona. Cazare la hotel.

Ziua 11
MANUEL ANTONIO Mic dejun. Ne vom bucura de doua zile libere in care putem sa ne bucuram de piscinele hotelului sau de plajele situate in apropierea hotelului sau putem sa facem una dintre activitatile optionale disponibile in zona. Cazare la hotel.

Ziua 12
SAN JOSE FRANKFURT Mic dejun la hotel. Eliberarea camerelor inainte de ora 12:00 si transfer la aeroportul din San Jose (160 km) pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Frankfurt.

Ziua 13
FRANKFURT BUCURESTI Aterizare in Frankfurt la ora 15:00. Imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Bucuresti cu decolare la ora 21:00. Aterizare in Bucuresti la ora 00:20.


Itinerariu: San Jose Vulcanul Poas Parcul Tortuguero Arenal Rio Celeste Parcul Manuel Antonio

Va propunem o calatorie intr-una din cele mai frumoase tari din America Centrala, o zona cu o biodiversitate unica. Costa Rica este una dintre cele mai prospere si stabile tari din America Centrala, binecuvantata cu peisaje naturale incredibil de frumoase, paduri tropicale, o fauna diversa, vulcani, ape termale, parcuri naturale protejate si plaje virgine. Va invitam alaturi de noi in aceasta calatorie in Costa Rica pentru o experienta de neuitat.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti San Jose Bucuresti, compania Lufthansa, cu schimbarea curselor in Frankfurt;
11 nopti cazare cu mic dejun astfel: 2 nopti in San Jose la hotel de 4*, 2 nopti la lodge in Parcul Tortuguero, 2 nopti in Arenal la hotel 4*, 1 noapte in Bijagua de Upala la lodge 4*, 4 nopti in Manuel Antonio la hotel de 4*;
4 mese de pranz in zilele 2, 3, 4, 5;
2 cine in zilele 3 si 4;
transport cu autocar sau mibinus local pe durata calatoriei;
vizitele si excursiile conform programului: vulcanul Poas si cascada La Paz, tur de oras pietonal in San Jose, Parcul Tortuguero, Parcul Vulcanului Tenorio cu Rio Celeste, vizita in Parcul Manuel Antonio;
ghid local;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea Covid pentru Costa Rica (obligatorie): 140 USD/ persoana; aceasta suma se achita la agentie, impreuna cu pachetul de servicii turistice;
testul PCR Covid necesar pentru intoarcerea in Europa: intre 150 200 USD/ persoana; costul pentru acest test se va achita la fata locului, la centrul de testare;
excursiile optionale;
taxa de intrare in Parcul Tortuguero (15 USD/ persoana);
asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu contractul de comercializare al pachetului de servicii turistice;
orice alte servicii care nu sunt mentionate in program sau ca fiind incluse;
bacsisuri pentru ghizi locali si soferi (se practica).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.04: Bucuresti 07:10 Frankfurt 08:40 / 13:40 San Jose 17:50  
08.05:  San Jose 19:35 Frankfurt 15:00 (pe 09.05)
09.05:  Frankfurt 21:00 Bucuresti 00:20


GRUP MINIM:
15 persoane. Pentru grup 14-12 persoane, pretul se majoreaza cu 65 EURO/ persoana. Pentru grup 11-10 persoane, pretul se majoreaza cu 160 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 10 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT SIMPLU DE TIP VECHI (EMIS PE O PERIOADA DE 10 ANI) VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE;
inainte de inceperea calatoriei, turistii trebuie sa completeze formularul de sanatate pe pagina de internet: https://salud.go.cr   
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de cedit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
deoarece toate tururile din program sunt pietonale, acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
oferta a fost calculata pe baza paritatii EURO/USD valabila din luna martie 2021; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxele de aeroport si catering
Transport Avion Lufthansa Bucuresti - San Jose
Transport Avion Lufthansa San Jose - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre COSTA RICA 2021 - Vacanta de Paste in paradisul padurilor tropicale, Toate locatiile, Costa Rica

Verifica tarife si disponibilitate