Ziua 1
BUCURESTI MUNCHEN Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Munchen. Decolare la ora 06:00, aterizare la ora locala 07:10. Transfer cu autocarul in Munchen, capitala exuberanta a Bavariei de la poalele Alpilor, pe care o vom descoperi intr-un tur panoramic cu ghid local. Vom trece prin Piata Konigsplatz si pe Ludwigstrasse unde se afla Siegestor sau Arcul Bavarez de Triumf si vom vedea Logia Monumentala din Piata Odeonsplatz, ambele monumente fiind construite in timpul Regelui Ludwig I. Vom face o oprire la Catedrala Frauenkirche din sec al XIII-lea, obiectivul turistic de referinta care reprezinta cel mai bine capitala Bavariei si vom vedea Cladirea Primariei. Vom vizita Palatul Nymphenburg, un palat baroc a carui constructie a inceput in 1664 si care a fost construit ca resedinta de vara a dinastiei Wittelsbach. Transfer si cazare la hotel NH Munchen Messe 4* sau similar.

Ziua 2
MUNCHEN REGENSBURG NUREMBERG (236 km) Mic dejun la hotel dimineata devreme si plecare spre Regensburg, un frumos oras medieval situat pe malul Dunarii, fosta capitala a Bavariei intre sec. VI -XIII. Ajunsi aici vom face un tur pietonal cu ghid local in centrul medieval al orasului, declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal. Cele mai frumoase monumente din Regensburg sunt: Catedrala Sf. Petru, un exemplu de arhitectura gotica, Podul de Piatra peste Dunare din sec al XII-lea, cel mai bine pastrat din Germania si ruinele zidurilor romane construite in sec al II-lea in timpul Imparatului Marcus Aurelius. Dupa turul pietonal, vom face o croaziera pe Dunare in Regensburg cu o durata de aproximativ 50 minute, dupa care ne vom continua calatoria spre Nuremberg. Sosire in Nuremberg, transfer si cazare la hotel Mercure Congress an der Messe 4* sau similar.

Ziua 3
TUR DE ORAS NUREMBERG Mic dejun la hotel. Dimineata vom vizita Nuremberg, al doilea oras ca marime din regiunea Bavaria, fondat in sec al XI-lea si situat pe malul canalului Main Dunare. Impreuna cu ghidul local, vom face un tur de oras de aproximativ trei ore. Nuremberg se distinge prin arhitectura sa medievala pe care o putem vedea in fortificatiile sale si in turnurile de piatra din Altstadt sau din orasul vechi. In timpul turului de oras vom vedea Biserica Sf. Sebald situata in Piata Albrecht Durer, langa Primarie, centrul istoric al orasului dominat de Castelul Imperial si Fantana Schoner Brunnen din sec al XIV-lea. Dupa amiaza, timp liber. Cazare la hotel in Nuremberg.

Ziua 4
EXCURSIE OPTIONALA LA BAMBERG (123 km) Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Bamberg, unul dintre cele mai pitoresti orase medievale din Bavaria, al carui centru istoric face parte din Patrimoniul UNESCO. Bamberg este situat pe sapte dealuri, la confluenta raurilor Regnitz si Main, iar vizita sa este echivalentul unei incursiuni in istorie deoarece cladirile sale dateaza din sec al XI-lea pana in sec al XIX-lea. Cladirea primariei sau Altes Rathaus are o locatie deosebit de pitoreasca, pe o insula pe raul Regnitz legata de restul orasului prin doua poduri arcuite. Catedrala in stil romanesc inceputa in sec al XI-lea este un exemplu de arhitectura medievala. Vom face un tur pietonal de trei ore cu ghid local in centrul istoric pentru a admira frumusetea cladirilor si a strazilor pavate cu piatra. Va recomandam sa gustati berea afumata specifica acestui oras, produsa printr-o metoda originala care consta in folosirea orzului germinat uscat deasupra unei flacari deschise. Intoarcere la Nuremberg si cazare la hotel.

Ziua 5
NUREMBERG WURZBURG ROTHENBURG LACUL CONSTANCE (427 km) Dupa micul dejun vom pleca spre Wurzburg, capitala regiunii Franconia, cel mai nordic dintre orasele de pe traseul Drumul Romantic. Wurzburg este situat pe malul raului Main si este renumit pentru arhitectura sa baroca si rococo opulenta, vizibila mai ales in Palatul Residenz din secolul al XVIII-lea aflat in patrimoniul UNESCO. Orasul este deosebit de mandru de vinurile sale imbuteliate intr-o sticla cu o forma specifica, numita Bocksbeutel. Vom face un tur pietonal cu ghid local in centrul istoric al orasului dupa care vom pleca spre Rothenburg ob der Tuaber, un alt oras deosebit de pitoresc situat pe Drumul Romantic. In esenta un oras medieval, Rothenburg ne incanta cu fortificatiile si turnurile sale foarte bine pastrate, cu stradutele sale pavate cu piatra cubica si casele din sec al XVI-lea. Vom face o plimbare pietonala in centrul istoric al orasului dupa care vom pleca spre Friedrichschafen, pe malul lacului Constance numit si Bodensee in limba germana. Sosire si cazare la Plaza Hotel Buchhorner Hof 4* sau similar in Friedrichschafen.

Ziua 6
EXCURSIE LA CASCADELE RINULUI IN ELVETIA SI VIZITA ORASULUI LINDAU IM BODENSEE (245 km) Mic dejun. Azi vom face o calatorie in Elvetia pentru a admira spectaculoasele Cascade ale Rinului. Aceste cascade sunt situate pe cursul superior al Rinului, au o latime maxima de 150 m si o inaltime de 23m, iar debitul raului in acest punct este de 600 m3/s. Cascadele Rinului s-au format in ultima era glaciara, cu aprox 15.000 de ani in urma, prin eroziunea rocilor de pe cursul raului. Lacul Constance este cel mai mare lac din regiunea Alpilor, are o lungime de 63 km si s-a format pe cursul Rinului care se varsa in lac prin sud si curge mai departe prin vestul lacului, formand granita germano-elvetiana. Acest pitoresc lac este situat la granita a trei tari: Germania, Austria si Elvetia. Optional, la cascade puteti face o plimbare cu barca pentru a vedea mai bine caderea de apa. In continuare, ne vom intoarce pe malul lacului Constance pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase orasele de pe partea germana a lacului: Lindau im Bodensee. Pitorescul centru istoric al orasului este situat pe o insula, iar intrarea in port este strajuita de farul alb si de statuia leului bavarez, avand in fundal Muntii Alpi. In Lindau vom avea timp liber, dupa care ne vom intoarce la hotelul din Friedrichschafen.

Ziua 7
LACUL CONSTANCE CASTELUL NEUSCHWANSTEIN (130 km) Dupa micul dejun vom parasi lacul Constance si ne vom indrepta spre Castelul Neuschwanstein, unul din momentele culminante ale acestei calatorii. Dupa sosire, vom vizita legendarul castel Neuschwanstein numit adeseori castelul de basm. Acesta a fost construit de Regele Ludwig al II-lea al Bavariei in varful unei stanci abrupte, avand ca fundal Alpii Bavarezi; regele a dorit ca acest castel sa fie construit in adevaratul spirit al vechilor castele ale cavalerilor germani. Neuschwanstein este unul dintre cele mai vizitate castele din Europa; in timpul vizitei la Neuschwanstein se vor urca 165 trepte si se vor cobori 181 trepte. Dupa vizita castelului, transfer si cazare la hotel Luitpoldpark 4* sau similar in Fussen.

Ziua 8
EXCURSIE OPTIONALA LA OBERAMMERGAU SI CASTELUL LINDERHOF (150 km) Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la castelului Linderhof. Acesta este cel mai mic dintre cele trei castele construite de Regele Ludwig al II-lea, dar cel mai indragit de acesta si singurul care a fost terminat in timpul vietii sale. Castelul a fost construit pe locul resedintei de vanatoare a familiei, iar cadrul in care se afla este deosebit de pitoresc. Dupa vizita castelului Linderhof, ne vom opri in oraselul Oberammergau. Situat la poalele Alpilor, acest mic orasel de artizani este renumit datorita piesei Patimile lui Hristos care este pusa in scena de catre locuitorii orasului o data la zece ani. Casele orasului, frumos pictate, ne dau impresia ca suntem intr-un muzeu in aer liber. Intoarcere si cazare la hotel in Fussen.

Ziua 9
ZBOR MUNCHEN BUCURESTI Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul din Munchen pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa cu decolare la ora 15:40. Sosire in Bucuresti la ora 18:35.


TURUL BAVARIEI - Orase romantice si castele de poveste ale Germaniei


Itinerariu: Munchen Regensburg Nuremberg Bamberg (optional) Wurzburg Rothenburg Cascadele Rinului Lindau in Bodensee Neuschwanstein Linderhof (optional)


Lederhosen, Oktoberfest, pretzels, un frumos fundal alpin, o bere excelenta, castele de poveste si orase medievale, aceasta este Bavaria! Va propunem sa descoperiti in acest tur principalele atractii ale acestui frumos land german. Vom vizita cele mai mari orase din Bavaria si cateva dintre cele mai incantatoare orase medievale de pe Drumul Romantic. Circuitul include si experiente speciale precum o croaziera pe Dunare si un popas incantator pe malul lacului Constance. La final, momentul culminant al circuitului este vizita unuia dintre cele mai frumoase castele din Europa Castelul Neuschwanstein. 


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Munchen Bucuresti cu compania Lufthansa;
8 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, astfel: 1 noapte in Munchen, 3 nopti in Nuremberg, 2 nopti in Friedrichshafen, 2 nopti in Fussen;
transferuri cu autocarul la/ de la aeroportul din Munchen;
transport cu autocar local pe parcursul circuitului, conform programului;
tur de oras cu ghid local in Munchen cu durata de trei ore;
biletul de intrare la Palatul Nymphenburg (vizita cu audioguide in limba engleza);
tur de oras cu ghid local in Regensburg cu durata de doua ore;
croaziera pe Dunare in Regensburg cu durata de 50 minute;
tur de oras cu ghid local in Nuremberg cu durata de trei ore;
tur de oras cu ghid local in Wurzburg cu durata de doua ore;
plimbare pietonala in orasul Rothenburg ob der Tauber; 
excursie la Cascadele Rinului si vizita orasului Lindau im Bodensee;
vizita si biletul de intrare la Castelul Neuschwanstein;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport si catering incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv martie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;
alte mese decat cele mentionate in program;


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Otopeni 06:00 Munchen 07:10 durata zborului: 2 ore si 10 minute
Munchen 15:40 Otopeni 18:35 durata zborului: 2 ore 


GRUP MINIM: 
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50%  din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii; 
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. 


OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE VALABILA SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT; 
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in progrm.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; 
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana. Unele companii aeriene permit prealocarea locurilor doar contra unui supliment. De asemenea, unele companii aeriene nu permit efectuarea check in-ului online, iar alocarea locurilor in aeronava se poate face doar la aeroport, in ziua plecarii. La cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect; 
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport
Transport Avion Lufthansa Bucuresti - Munchen
Transport Avion Lufthansa Munchen - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre BAVARIA 2023 - Orase romantice si castele de poveste, Toate locatiile, Germania

Verifica tarife si disponibilitate