Weekend Istanbul Turcia Autocar Timisoara

Este centrul comercial, istoric si cultural al Turciei si ocupa locul 10 in topul celor mai vizitate orase ale lumii.
Constantinopol, Bizant sau Istanbul – denumirea data rand pe rand resedinta Imperiului Roman de Rasarit si a Imperiului Otoman, centru al crestinismului bizantin si apoi a islamismului, piatra de hotar dintre Europa si Asia, punctul de intalnire al Apusului cu Orientul.
Partea noua a orasului ne prezinta o fata diferita a orasului: cu mall-uri, zgarie nori de sticla, sedii de firme straine, constructii in stil Art Nouveau si neo-clasic.

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: noiembrie 28, 2019

 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 29.04.2020
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  3 cazari cu mic dejun hotel 3 * sup
  Asistenta turistica
  Transport Autocar
 • Nu este inclus

  Asigurare medicala
  croaziera pe Bosfor 10 euro
  Intrari la obiectivele turistice
1

Ziua 1

Plecare din Timisoara, Lugoj, Caransebes, Drobeta Tr .Severin seara . Se trece granita pe la Calafat. Se traverseaza Bulgaria .
2

Ziua 2

Intram in Turcia si vizitam prima capitala europeana a Imperiului Otoman, Edirne. Vedem zona arheologica, centrul orasului cu case in stil otoman si apoi Moscheia lui Selim,construita de cel mai mare architect al Imperiului Otoman, Mimar Sinan. Ca o ultima mare creatie a sa, criticii sai spun acesta aproape a atins perfectiunea cu aceasta realizare . Dupa amiaza sosire si cazare in Istanbul. In functie de timp optional o croaziera pe Bosfor. Vedem ambele maluri ale celebrei stramtori cu frumoasele palate , vile , parcuri si alte cladiri impresionante .
3

Ziua 3

Mic dejun. Plimbare pietonala prin vechea capitala a trei mari imperii . Vedem astazi Primaria, Moscheia Sehzade, Apeductul lui Valens ,Moscheia lui Suleyman Magnificul, Moscheia Albastra, Sfanta Sofia, Hipodromul, si Muzeul de Arheologie . Timp liber pentru, cumparaturi .Marele Bazar cu cele 4000 de magazine ale sale ofera cumparatorilor o uriasa varietate de produse traditionale sau din alte zone ale lumii. Bazarul Egiptean adaposteste de cateva sute de ani mirodeniile aduse din toata lumea si oferite spre vanzare. Langa Bazarul Mirodeniilor se afla Moscheia Noua si Gara Sirkeci, locul de sosire al celebrului tren Orient Express. De langa Podul Galata , din Cornul de Aur. Plimbare pe sub Marea Marmara, plecand cu metroul de la Aksaray (malul european) la Kadikoy (malul asiatic) Cazare in Istanbul.
4

Ziua 4

Mic dejun. Vizita la Cisternele lui Teodosie , uriasa realizare arhitecturala a inginerilor romani care asigura apa pentru un oras intreg, apoi la Palatul Topkapi . Timp liber pentru plimbare in zona Pietei Taksim si in cartierul Galata , la poalele turnului construit de genovezi. Sugestie: Vizita la Palatul Dolmbahce, ultima resedinta a sultanilor otomani construita in stilul baroc cu influente otomane . Cazare .
5

Ziua 5

Mic dejun.. Plecare spre tara. Sosire seara tarziu .
6

Pret

220 EURO + 100 RON
7

Plecari

29 aprilie 2020

Locatia Turului

Istanbul, Turcia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian