Weekend Istanbul Turcia Autocar Timisoara

Este centrul comercial, istoric si cultural al Turciei si ocupa locul 10 in topul celor mai vizitate orase ale lumii.
Constantinopol, Bizant sau Istanbul – denumirea data rand pe rand resedinta Imperiului Roman de Rasarit si a Imperiului Otoman, centru al crestinismului bizantin si apoi a islamismului, piatra de hotar dintre Europa si Asia, punctul de intalnire al Apusului cu Orientul.
Partea noua a orasului ne prezinta o fata diferita a orasului: cu mall-uri, zgarie nori de sticla, sedii de firme straine, constructii in stil Art Nouveau si neo-clasic.

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: mai 29, 2020

 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 15.10.2020
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  Cazare 3 nopți cu mic dejun la hotel de 3*
  însoțitor de grup pe tot parcursul excursiei plus ghid local în interiorul obiectivelor turistice și pe croazieră
  taxele de aeroport 100 euro/pers - pot suferi modificări
  transfer Timișoara – Belgrad – Timișoara respectiv transfer aeroport – hotel – aeroport
  transport cu avionul Belgrad – Istanbul – Belgrad cu compania Turkish Airlines
 • Nu este inclus

  Asigurare medicală de călătorie şi asigurarea storno
  bacșișuri (recomandate în Turcia): 15 euro/pers se achită reprezentantului agenției
  Bilete pentru transportul în comun
  intrările la obiectivele turistice și excursiile opționale (Dolmabache/Agia Sofia/Topkapi/croazieră pe Bosfor aproximativ 100 euro/pers)
1

ZIUA 1, 15.10.2020

Întâlnire cu conducătorul de grup, în jurul orei 05:00, la Casa Adam Guttenbrunn, pentru transfer la aeroport pentru zborul Belgrad 09:15 – Istanbul 12:00. Transfer și cazare la hotel de 3*. După-amiază vom face o oprire pentru vizitarea Moscheii Suleymaniye, construită de către Suleyman Magnificul, între anii 1550-1589, urmată de o plimbare cu însoțitorul de grup la Marele Bazar care atrage turiști din toată lumea și sute de mii de vizitatori pe zi și unde puteți descoperi comercianți de antichități, bijutieri, tăbăcari, vânzători de covoare etc.
2

ZIUA 2, 16.10.2020

Mic dejun. Tur pietonal de oraș cu însoțitorul de grup. Se vizitează Moscheea Albastră, construită între anii 1609 – 1616, în timpul domniei sultanului Ahmed, în stilul islamic, clasic otoman și este una dintre cele mai impresionante monumente din lume. Față în față cu aceasta, se află Catedrala Sf. Sofia, una dintre cele mai mari minuni ale arhitecturii. A fost construită în forma sa actuală în anul 536, de Împăratul Iustinian (închisă în zilele de luni, înlocuită cu o vizită la Muzeul Sf. Chora) și este recunoscută mondial drept una dintre cele mai mari și impresionante clădiri din lume. Mai departe, vizităm Palatul Topkapi simbolul Imperiului Otoman, care se află între Cornul de Aur și Marea Marmara, oferind o panoramă superbă asupra Strâmtorii Bosfor. Opțional, croaziera pe Bosfor (cu ghid în limba engleză) - vom face o excursie tradițională cu barca de-a lungul țărmului unde puteți admira o multitudine de vile din lemn, palate de marmură, cetăți și mici sate de pescari. Vom trece pe lângă magnificul Palat Dolmabahce și, apoi, pe lângă parcurile și pavilioanele imperiale ale palatului Yildiz. Mai jos de primul pod al Bosforului, se trece pe lângă localitatea Ortakoy, unde, în zona de coastă, sunt înșirate galerii de artă modernă, magazine de cadouri, baruri, restaurante și piața de vechituri de duminică.
3

ZIUA 3, 17.10.2020

Mic dejun. Vom vizita Palatul Dolmabache. După masă, program liber sau propunem vizitarea Pieței Taksim, cu magazine de firmă și Turnul Galatei.
4

ZIUA 4, 18.10.2020

Mic dejun. Eliberarea camerelor, în jurul orei 12:00. Timp liber pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru zborul Istanbul – Belgrad, cu decolare la ora 18:45. Sosire în Belgrad, la ora 19:25 și transfer la Timișoara.
5

Pret

525 00 EUR / persoană în cameră DBL
6

Plecari

15.10-18.10.2020

Locatia Turului

Istanbul, Turcia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian