Weekend Cetatea din Aiud – Cetatea Coltesti – Rimetea – Alba Iulia – Mănăstirea Nicula Autocar Timisoara

  /  Weekend Cetatea din Aiud – Cetatea Coltesti – Rimetea – Alba Iulia – Mănăstirea Nicula Autocar Timisoara
 • Cetatea Aiud, una dintre cele mai vechi cetati urbane din Transilvania.
 • Alba Iulia, simbol al unității naționale românești, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, apoi în 1918 la proclamarea unirii Transilvaniei cu România și încoronarea primului rege al României Mari.
 • Mănăstirea Nicula,este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc.
 • Autocar din Timisoara, plecare in 13.03.2021.

sursa foto: igiardinidizoe.ro / cluj.com / alba24.ro

Ultima actualizare: februarie 26, 2021

 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 13.03.2021
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  1 noapte cazare in camera cu 2 paturi
  2 mese (mic dejun + cina)
  Ghid din partea agentiei
  Transport Autocar
 • Nu este inclus

  alte cheltuieli de natura personala
  Masa de pranz
1

Ziua 1

Plecăm dimineața devreme din Timișoara. Ne indreptam catre Aiud unde vizitam Cetatea din Aiud. Solida cetate ocupa cea mai mare parte a pietei centrale, Piata Cuza Voda. Zidurile ei crenelate sunt neobisnuit de groase pentru dimensiunile constructiei. Urmeaza sa vizitam  ruinele Cetatii Coltesti care a fost construita dupa invazia tatarilor din 1241, pe colina localitatii vecine. Poate ca in prezent ruinele cetatii nu mai au un important rol de aparare, insa cu siguranta acestea ofera o priveliste magica.Gratie arhitecturii excelent conservate, precum si datorita pozitiei naturale privilegiate, localitatea Rimetea, pe care o vizitam mai apoi este un loc de poveste, unde traditiile se impletesc cu vremurile de demult. Satul secuiesc este singurul din Romania care a fost distins cu premiul Europa Nostra al comisiei Europene, datorita conservarii patrimoniului cultural. Dupa ce observam casele varuite in alb, vizitam : Muzeul Etnografic, Cea mai veche casa din Rimetea, Moara de apa si, optional, Piatra Secului. Cina si cazare .
2

Ziua 2

După micul dejun ne continuăm drumul spre Mănăstirea Nicula, este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc. Aici se găsește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cunoscută încă din secolul al XVII-lea, prin fapul că lăcrima. Ne continuam drumul spre Alba Iulia, simbol al unității naționale românești, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, apoi în 1918 la proclamarea unirii Transilvaniei cu România și încoronarea primului rege al României Mari. Aici ne vom bucura de frumusețea cetății Alba Carolina și de priveliștea panoramică asupra orașului. Sosire spre seară în Timișoara.
3

Tarif

385 lei / persoana
4

Data plecare

13.03.2021

Locatia Turului

Alba Iulia, Romania

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur.

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian