Piata de Craciun Cracovia Auschwitz Birkenau si Salina Wieliczka Autocar Timisoara

 • Piata de Craciun Cracovia 4 zile
 • Autocar Timisoara
 • Tarif: 255 € /persoana/loc in dubla/tripla, mic dejun
 • Data plecare: 28.11.2020
 • Atractiile excursiei:
  Cracovia – al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia
  Salina Wieliczka- Palatul de sare
  Zakopane- renumita statiune de ski, asezata la poalele Muntilor Tatra
sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: octombrie 15, 2020

 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 28.11.2020
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  3 nopti cazare la hotel 3* camere cu 2/3 paturi
  însoțitor grup
  Masa-mic dejun
  transport cu autocar clasificat conform normelor europene
  transport la Auschwitz
  transport la Wielitcza
 • Nu este inclus

  asigurare medicala – 34 lei/persoana
  cina se poate servi in fiecare seara la Piata de Craciun cu mancaruri traditionale
  intrare la mina de sare Wielitcza
  intrarea la Auschwitz
  intrarile la alte obiective turistice care se viziteaza
  supliment de single 45 euro/3 nopti
1

ZIUA I

Plecare din Timisoara, la ora 06:00, de la Adam Muller Gutenbrunn pe traseul Timisoara-Arad- Cracovia. Cazare hotel de 3*. Functie de timpul de sosire in Cracovia, se poate face o plimbare prin centrul orasului, la piata de Craciun, unde se poate servi si cina. Intoarcere la hotel.
2

ZIUA II

Mic dejun. Vizitare obiective turistice in Cracovia din centrul vechi: biserica Sf Petru si Pavel, Bazilica gotica Sf. Maria, Biserica Sf.Adalbert, cea mai veche biserica din Cracovia, Bazilica Sf. Francisc, cea mai frumoasa biserica din Cracovia, Turnul primariei, Bazarul, Fortificatiile vechii cetati cu Bastionul Barbican, teatrul Juliusz Slowacki, Universitatea Jagellonica, strada medievala Kanonicza (unde se gaseste fosta resedinta a Papei Ioan Paul al II-lea. Vizitam si piata de Craciun din Cracovia, care are loc în fiecare an pe imensa piață centrală a orașului, Rynek Glowny, în mijlocul cartierului istoric al orașului vechi. Este greu de urmărit originea acestei îndelungate tradiții, deoarece piața a fost întotdeauna locul principal pentru diverse activități comerciale, iar afacerea a trecut în mod firesc la mărfurile legate de Crăciun odată cu apropierea sezonului festiv. Casele istorice, palatele și bisericile aflate de o parte și de alta a pieții constituie decorul ideal pentru organizarea targului anual de Craciun, unde in perioada sarbatorilor de iarna sunt amplasate casuțe din lemn ce comercializeaza cadouri tradiționale, haine de lana sau bijuterii artizanale, dar și delicatese locale. cina la piata de Craciun. Cazare hotel 3* in centrul orasului. * Cracovia (în polonă Kraków; pronunțat ˈkrakuf ( ascultă)) este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia. Situat pe Vistula (în polonă Wisła) în regiunea istorică Polonia Mică, orașul datează din secolul al VII-lea.[1] Cracovia a fost de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale țării și este unul dintre principalele centre economice ale ei. A fost capitala Poloniei între 1038 și 1569; a Uniunii Polono-Lituaniene între 1569 și 1596;[2] a Marelui Ducat al Cracoviei între 1846 și 1918. Din 1999 este reședința voievodatului Polonia Mică.
3

ZIUA III

Mic dejun. Optional, vizitarea lagarului de la Auschwitz. Cei care nu doresc sa viziteze lagarul au timp liber in Cracovia. Dupa amiaza, plecare spre mina de sare Wieliczka care dateaza din evul mediu si se afla sub patrimoniu UNESCO. Salina Wieliczka (în poloneză Kopalnia soli Wieliczka) este localizată în orașul Wieliczka, în sudul Poloniei, în zona metropolitană a orașului Cracovia, Voievodatul Polonia Mică. Mina a fost construită în secolul al XIII-lea și producea sare de masă continuu până în anul 2007, fiind una dintre cele mai vechi mine aflată în exploatare. De la începuturi și pe parcursul existenței sale, mina regală a fost condusă de către Minele de sare Żupy Krakowskie. Exploatarea comercială a fost întreruptă în 1996 din cauza prețurilor mondiale mici ale sării și inundațiilor din mină. Atracțiile minei includ zeci de statui, trei capele și o întreaga catedrală, care au fost sculptate în sare de mineri. Cele mai vechi sculpturi sunt completate de noile sculpturi realizate de artiștii contemporani. Un număr de săli sunt dedicate personalităților religioase și politice ale Poloniei, având importanță istorică. Cea mai impresionantă este sala Kunegunda, pe podeaua căreia sunt sculptați diverși pitici, imitând munca minerilor și constituind un omagiu adus acestora și folclorului polonez. Intoarcere in Cracovia si propunem vizitarea Cartierul Evreiesc si Catedrala Regala Wawel. Cina se poate servii la Piata de Craciun. Cazare la hotel de 3*.
4

ZIUA IV

Mic dejun.. Plecare spre Timisoara. Pe traseul daca prognoza meteo permite se poate face o oprire la Zakopane, unul dintre cele mai pitoresti orase din Polonia si o renumita statiune de ski, asezat la poalele Muntilor Tatra. În Zakopane și în împrejurimi, arhitectura este dominată de case de lemn construite în „stilul Zakopane”. Pe strada principală a orașului, clădirile păstrează în mare parte acest stil, deși este evidentă invazia modernismului. Cea mai reprezentativă clădire, construită în acest stil montan, este Koliba Vila ce datează din 1893. Astăzi adăpostește Muzeul Stilului Zakopane. De asemenea, Biserica Veche (1845-1851) este construită în întregime din lemn. Sosire in Timisoara in cursul noptii .
5

Plecari

 • 28.11.2020
6

Pret

 • 255 € /persoana/loc in dubla/tripla
 • Supliment single: 45 €

Locatia Turului

Cracovia, Polonia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian