Pe urmele olarilor din Muntii Apuseni Autocar Timisoara

 • Autocar din Timisoara
 • Tarif: 185 lei/persoana

Primul popas il facem la Obarsa (judetul Hunedoara) unde ne intalnim cu Petru Borza, singurul meşter dedicat olăritului din Ţara Zarandului, vestit pentru tradiţiile în arta prelucrării ceramicii. Are 84 de ani, dar încearcă încă să îi înveţe pe copii secretele olăritului la roată. Mesterul se ocupă de olărit de peste 70 de ani, într-un sat în care, în tinereţea sa peste 60 de familii cunoşteau acest meşteşug şi îşi făceau vasele din lut la roata manuală.

Ne indreptam apoi spre localitatea Bucuresci, care se află situată la o altitudine medie de 450m şi este străbătută de cele două pârâuri Bucureşci şi Rovina.Din punct de vedere geografic relieful comunei Bucureşci se încadrează în categoria de dealuri şi muncei, cu înălţimi aflate între 450-800m faţă de nivelul mării. Aici vizitam o expozitie muzeu cu caracter etnografic si ne intalnim cu o localnica care face margele la fel ca si in Maramures.

Pauza de masa.

Vizitam Muzeul de Istorie Locală și Etnografie care aparține secţiei de Istorie și Artă a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva și a luat fiinţă în data de 26 ianuarie 1988.

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: august 19, 2021

 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  Asistenta turistica
  Masa de pranz
  Transport Autocar
 • Nu este inclus

  alte cheltuieli personale
1

Detalii

Plecare din Timisoara dimineata . Primul popas il facem la Obarsa (judetul Hunedoara) unde ne intalnim cu Petru Borza, singurul meşter dedicat olăritului din Ţara Zarandului, vestit pentru tradiţiile în arta prelucrării ceramicii. Are 84 de ani, dar încearcă încă să îi înveţe pe copii secretele olăritului la roată. Mesterul se ocupă de olărit de peste 70 de ani, într-un sat în care, în tinereţea sa peste 60 de familii cunoşteau acest meşteşug şi îşi făceau vasele din lut la roata manuală. Ne indreptam apoi spre localitatea Bucuresci, care se află situată la o altitudine medie de 450m şi este străbătută de cele două pârâuri Bucureşci şi Rovina.Din punct de vedere geografic relieful comunei Bucureşci se încadrează în categoria de dealuri şi muncei, cu înălţimi aflate între 450-800m faţă de nivelul mării. Aici vizitam o expozitie muzeu cu caracter etnografic si ne intalnim cu o localnica care face margele la fel ca si in Maramures. Pauza de masa. Vizitam Muzeul de Istorie Locală și Etnografie care aparține secţiei de Istorie și Artă a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva și a luat fiinţă în data de 26 ianuarie 1988. Intoarcere spre casa seara.

Locatia Turului

Muntii Apuseni, Romania

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian