Excursie Mănăstirea Hodoș Bodrog – Mănăstirea Gai – Mănăstirea Radna Autocar Timisoara

  /  Excursie Mănăstirea Hodoș Bodrog – Mănăstirea Gai – Mănăstirea Radna Autocar Timisoara

Mănăstirea Hodoș – Bodrog, cea mai veche așezare monastică din țara noastră, cu viață monahală neîntreruptă. Tradiția mărturisește că un taur din turma unui păstor a scos la iveală dintr-o movilă de pământ Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, iar pe locul unde s-a descoperit icoana a luat ființă mănăstirea.

Mănăstirea Sfântul Simeon Stâlpnicul sau Mănăstirea Gai este unul din cele mai reprezentative monumente din secolul al XVII-lea, din zona de vest a țării.

 

sursa foto: crestinortodox.ro / mariaradna.com / opiniatimisoarei.ro

Ultima actualizare: iulie 6, 2020

 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 18.07.2020
 • Dress Code

  Tinuta decenta
 • Inclus

  Ghid din partea agentiei
  Transport Autocar
 • Nu este inclus

  alte cheltuieli personale
  alte servicii suplimentare decat cele mentionate
1

Detalii

Plecare dimineață devreme din Timișoara. Primul popas va fi la Mănăstirea Hodoș – Bodrog, cea mai veche așezare monastică din țara noastră, cu viață monahală neîntreruptă. Tradiția mărturisește că un taur din turma unui păstor a scos la iveală dintr-o movilă de pământ Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, iar pe locul unde s-a descoperit icoana a luat ființă mănăstirea. Următorul popas va fi în cartierul Gai, la capătul străzii Dunării, unde se înalță unul din cele mai reprezentative monumente din secolul al XVII-lea, din zona de vest a țării, Mănăstirea Sfântul Simeon Stâlpnicul sau Mănăstirea Gai.Ultimul nostru popas va fi la Maria Radna, principalul loc de pelerinaj al Diecezei Romano-catolice de Timişoara. Aici, în 1768 se află în vizită la Maria Radna împăratul Josif al-lII-lea. Despre el se spune că ar fi fost atât de impresionat de acest loc de har, încât ar fi afirmat că dacă nu ar fi fost împărat la Viena, ar fi dorit să fie guardian la Maria Radna.Intoarcere acasa seara.
2

Data plecare

18.07.2020
3

Tarif

95 lei/persoana

Locatia Turului

Arad, Romania

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian