Excursie 5 zile Tara Hategului Autocar Bucuresti

Va invitam sa descoperiti alaturi de noi Tara Hategului, intr-un circuit inedit de 5 zile.

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 13, 2020

 • Destinatie

 • Plecare

  Bucuresti
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  4 Mic dejun-uri
  4 nopți de cazare la Hotel/Pensiune 3* în zona Hunedoara
  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
  Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare
  Vizite conform descrierii
 • Nu este inclus

  asigurare storno
  excursiile optionale
  Intrari la obiectivele turistice
  Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 100 LEI/pers
  Supliment demipensiune (4 cine) – 150 lei/persoana OPTIONAL
  Taxe și cheltuieli personale
1

Ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord, ora 6.00. Incepem calatoria noastra spre Țara Hațegului, taramul mitic al dacilor. Vizitam in drumul nostru Castelul de Lut de la Valea Zanelor, un proiect privat cu căsuțe ireale, dintr-o lume fantastică, parcă desprinse dintr-un basm românesc. Sosire în zona Hațeg, cazare la Hotelul/Pensiunea unde petrecem următoarele 4 nopți.
2

Ziua 2

Mic dejun. Ne incepem ziua cu o prima vizita la Manstirea Prislop, unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania, pentru a vizita mormantul parintelui Arsenie Boca. Vizitam apoi Rezervatia de Zimbri Silvut, unul dintre putinele locuri din Romania unde mai puteti vedea zimbri in mediul lor natural. Incepem apoi o drumeție ușoară spre Cascada Lolaia (aproximativ 2 ore) din Muntii Retezat. La întoarcere ne oprim la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO unde tradițiile vechi se întrepătrund cu obiceiuri noi căpătate de pe urma dezvoltării și modernizării țării. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Cazare la hotel.
3

Ziua 3

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost, 25 euro/persoana) la Cetatea Dacica de la Costesti si la Sarmizegetusa Regia (cea regească), fosta capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Sarmizegetusa Regia este este considerată „perla” Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, rezervaţia naturală întinsă pe aproape 40.000 de hectare în Munţii Şureanu. Sarmizegetusa a fost cea mai importantă şi cea mai mare aşezare din istoria Daciei, iar în prezent este unul dintre siturile istorice principale din România. Este, de asemenea, monument UNESCO, alături de alte cinci foste cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Cazare la hotel.
4

Ziua 4

Mic dejun. Ne indreptam spre Biserica de la Densuș, un loc fascinant, într-un decor de poveste. Biserica din piatră este una dintre cele mai vechi din ţară. A fost construită pe ruinele unui templu păgân, din vremea dacilor, iar sfinţii pictaţi pe pereţii ei au ochii scoşi. Ajungem apoi Biserica Colt, ce a fost construită la inceputul secolului al XIV-lea, intre anii 1310-1315 şi se remarcă din două elemente deosebite: in primul rând prin amplasarea unui turn peste altar şi apoi prin resturile de pictură murală din interior.Pe pereții bisericii se mai păstrează încă mici porțiuni ale picturii originale. Incă de la inceput, biserica de aici a fost ortodoxă. Cetatea și Biserica de Colț sunt inconjurate de fascinante povestiri și au un mister aparte. Castelul, subiect al romanului „Castelul din Carpați” al lui Jules Verne, avea rol de refugiu, a fost construit in jurul anului 1280. Vizităm apoi situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, primul oraş roman înfiinţat în vremea împăratului Traian. Vizitam apoi Biserica Reformata Sîntamaria Orlea, construita de Familia Candea in anul 1311 in stil roman, celelalte constructii din zona Hategului inspirandu-se mai mult sau mai putin dupa aceasta. Se pot inca observa fragmente de pictura medievala romaneasca si fresce cu caracter bizantin realizate la sfarsitul secolului al XIV-lea. Cazare la hotel.
5

Ziua 5

Mic dejun. Ne indreptam spre Castelul Corvinilor din Hunedoara, legenda vie a Transilvaniei. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european. Ne continuam calatoria spre Deva, pentru a vizita cetatea recent restaurată. Tot in Deva vizitam si Muzeul Civilizației Dacice și Romane, unde putem vedea descoperirile arheologice din munții Orăștiei. Întoarcere în București seara, in functie de conditiile de trafic.
6

Tarif

 • 799 lei/persoana
 • Avans minim la inscriere : 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
 • Supliment single 250 lei / pers.
 • Tarife copii :
 • Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet.
 • Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.
7

Date plecare

25.03 / 29.04 / 13.05 / 24.06 / 15.07 / 12.08 / 16.09 / 14.10 / 27.11.2020
8

Orase imbarcare / debarcare

 • Orase de imbarcare: Bucuresti – Pitesti– Ramnicu Valcea – Sibiu
 • Orase de debarcare: Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti
 • Posibilitate imbarcare/debarcare si din:
 • Fetesti /  Medgidia / Cernavoda -130 lei/persoana dus-intors
 • Constanta / Mangalia / Navodari – 150 lei/persoana dus-intors
 • Mangalia / Navodari – 170 lei/persoana dus-intors
 
9

EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF

Sarmizegetusa Regia si Costesti: 25 euro/ persoană, minim 30 platitori.

Locatia Turului

Hateg, Romania

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian