Excursie 5 zile Dobrogea si Delta Dunarii Autocar Bucuresti

Va asteptam intr-o excursie inedita in Dobrogea si Delta Dunarii.

 

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 8, 2020

4 nopti
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Bucuresti
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  4 Mic dejun-uri
  4 nopți de cazare la pensiune 3* în zona Murighiol Delta Dunării
  Excursia cu barca în ziua 2
  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
  Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare
  Vizite conform descrierii
 • Nu este inclus

  asigurare storno
  Intrările la obiectivele turistice
  Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 100 LEI/pers
  Supliment demipensiune (4 cine) – 150 lei/persoana OPTIONAL
  Taxe și cheltuieli personale
1

Ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord la ora 6.00. In drumul nostru spre Dobrogea ne vom opri pentru a vizita cetatea Histria, cel mai vechi oraș atestat de pe actualul teritoriu al României de unde putem sa admirăm Lacul Sinoe, un golf maritime ce este inca legat de Marea Neagra. Seara ajungem la pensiunea din zona Murighiol, Delta Dunării,unde vom petrece următoarele 4 nopți.
2

Ziua 2

Mic dejun. Ne urcam in autocar si plecam spre Tulcea, unde vom vizita Muzeul Deltei Dunării. Centrul cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare. Într-un decor ce redă cu fidelitate habitate specifice Deltei Dunării și Complexului Lagunar Razim-Sinoie, precum și altor arii protejate de importanță națională din Podișul Dobrogei, cum ar fi Parcul Național Munții Măcinului, expoziția permanentă permite descoperirea diversității biologice ridicate a celor două unități geografice prin expunerea a 46 specii de plante, 3 specii de reptile, 44 specii de păsări și 12 specii de mamifere prezentate în diverse ipostaze și relații ecologice. Tot aici aveți posibilitatea de a cunoaște păsările declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel național și european, speciile dispărute din spațiul deltaic și dobrogean, speciile nou pătrunse în fauna deltei, dar și aspecte din viața lor prin intermediul filmelor dispuse de-a lungul traseului de vizitare. Plecam apoi spre Cetatea Enisala, o fortăreață construită mai întii de bizantini în sec. XIII și apoi întărită și mărită de genovezi în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, stă și azi mărturie schimburilor de bunuri realizate de genovezii care câștigau sume mari de bani din comerț și care, la momentul respectiv, aveau monopolul navigației pe Marea Neagră. Ne oprim apoi la Cetatea Histria, prima așezare urbană atestată documentar de pe teritoriul de azi al României. Cazare la pensiune.
3

Ziua 3

Mic dejun. Ne incepem ziua cu o plimbare de o jumătate de zi cu barca pe cel mai vechi braț al Dunării, brațul Sfântu Gheorghe, cel mai vechi braţ al Dunării, aflându-se în sudul acesteia, până la vărsarea fluviului în Marea Neagră (în localitatea Sfântu Gheorghe-Delta). Pasajul a dezvoltat prima deltă a fluviului, denumită Delta Sfântu Gheorghe I. Braţul are o adâncime maximă de 26 de metri, iar lăţimea maximă la care ajunge este de 500 de metri.Pornim apoi spre ruinele cetății Halmyris. Situl arheologic a cunoscut trei mari perioade de locuire: getica (sec. IV – I a.Chr.), cand a primit numele grecesc Halmyris; romana timpurie (sec. I – III p.Chr.), cand a fost construita prima fortificatie din piatra, statie a flotei dunarene Classis Flavia Moesica; romana tarzie (sec. IV – VII p.Chr.), de cand se pastreaza spectaculoase monumente de arhitectura militara, civila si religioasa, remarcabila fiind bazilica episcopala in cripta careia au fost descoperite ramasitele primilor martiri dobrogeni: Epictet si Astion. Cazare la pensiune.
4

Ziua 4

Mic dejun. Puteti opta pentru o zi libera la pensiune sau puteti să participați la o excursie opțională de o zi (extracost, 30 euro/persoana), plimbare cu barca pe canalele Dunarii. Astfel, pe langa strabaterea zonei de Delta, printr-o natura salbatica si plina de viata, putem ajunge si pe grindul Letea, sa vedem faimosii cai salbatici din Padurea Letea si putem ajunge si in singurul oras al Deltei, Sulina, unde va lasam timp pentru vizitarea orasului si pentru o baie in mare. Cazare la pensiune.
5

Ziua 5

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea acasa, dar oprim intai la Castrul Roman Carsium din Harsova, întemeiat de Traian în anul 103 pe locul unei așezări dace . Facem apoi o oprire la cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi, monument ridicat de romani în anul 109 din porunca lui Nerva Traian August în cinstea victoriei împotriva dacilor. Vizitam Peştera Sfântului Andrei, cea mai veche biserică creştină de pe teritoriul României. Pestera Sfantului Apostol Andrei este o biserica adevarata sapata in stanca, amplasata la baza unui mic munte impadurit. Pe peretii bisericii din pestera sunt multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor si a lumanarilor. In locul altarului se afla acum o icoana mare a Sfantului Apostol Andrei la care se inchina toti credinciosii care vin aici la pestera. Întoarcere în București seara, in functie de traffic.
6

Tarife

 • 799 lei/persoana
 • Avans minim la inscriere : 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
 • Supliment single 250 lei / pers.
 • Tarife copii :
 • Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet.
 • Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.
7

Excursii optionale

Excursie cu barca pe canalele Deltei: 30 euro/ persoană

Locatia Turului

Dobrogea, Romania

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian