Circuit Roma 5 zile Avion Timisoara

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Roma – Tivoli – Cassino – Napoli – Pompei.

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 11, 2020

5 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  4 mic dejun
  4 nopți de cazare la hotel de 4*
  Bilet de avion Timisoara – Roma şi retur
  însoţitor din partea agenţiei in primele 3 zile (după întâlnirea cu acesta în Roma) apoi asistenţă turistică
  transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Nu este inclus

  Excursii opționale pentru minim 25 de persoane
  Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale)/serviciile de ghizi locali/taxe de oras* plătibile la hotel (circa 6€/pers./ zi) alte taxe şi cheltuieli personale
  Transport cu autocarul în Roma
1

Ziua 1. Timisoara – Roma

Călătoria noastră începe din aeroportul Traian Vuia de unde ne imbarcam pentru zborul spre Roma. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare la hotel 4* in Roma. Intalnire cu ghidul si grupul venit cu autocarul din tara.
2

Ziua 2. Roma- “ Citta Eterna”

Începem vizita in Roma. Supranumită ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Città Eterna” (”Cetatea eternă”) sau, pur și simplu, ”l'Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie îndelungată și nu puțini dintre cei care o cunosc spun că, dacă ar fi să aleagă un singur oraș pe care să îl descopere de-a lungul vieții, acesta ar fi Roma. Așezată pe malul Tibrului, Roma este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, fiind vizitată anual de milioane de turiști, fascinați de amestecul unic de arheologie, istorie, artă, gastronomie și panorame care îți taie respirația. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperită, dar astăzi vom începe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Venetia, Capitoliul si Pantheonul. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos in fata maretiei acestor constructii! Moment de răgaz (timp liber): E adevărat că Roma este orașul operelor de artă și al monumentelor, dar este și orașul în care vei mânca cea mai delicioasă pizza si cea mai traznita combinatie de gelato! Incearca inghetata cu salvie si zmeura, sau inghetata cu ricotta sau cu migdale si smochine… asa poti spune ca ai fost la Roma. Dupa ce “Cetatea Eterna”ne-a convins de venerabila sa vârstă vom admiraşsi frumusetea sa unică în Piaţa Navona, Fontana di Trevi şi Piaţa Spaniei. Suntem obosiţi dar fericiţi că am avut ocazia să păşim pe străduţele acestui minunat oraş. Ne retragem la hotel pentru odihna binemeritată.
3

Ziua 3. Roma – Vatican – Tivoli

Mic dejun. Azi avem zi libera pentru vizită individuală în Roma. Vom descoperi Vaticanul, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume. Pe o suprafață de doar jumătate de kilometru pătrat se află unele dintre cele mai importante opere de artă ale omenirii semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian sau Rafael, păstrate în Muzeele Vaticanului şi capodopere cum ar fi Capela Sixtină şi Bazilica Sfântul Petru. După o zi petrecută în Statul Cetății Vaticanului, vă veți convinge că nicio vizită la Roma nu este completă fără o zi petrecută la Vatican. După - amiază sugerăm o excursie opţională la Villa d'Este din Tivoli, pentru a admira un exemplu de arhitectură renascentistă care şi-a pus amprenta asupra grădinilor sale somptuoase, terasate, decorate cu cascade și fântâni arteziene. Ne întoarcem la hotelul nostru din Roma cu inima plină de amintiri frumoase.
4

Ziua 4. Roma - Cassino - Napoli - Pompei

Astăzi ai o zi la dispoziție pentru a-ți face propriul traseu prin Roma și pentru a descoperi acest oraș în ritmul tău. Recomandarea noastră ar fi să ții cont de zicala care spune ”Când ești la Roma, fă ceea ce fac romanii!” și să te pierzi fără griji pe străzile pietruite ale centrului istoric, care te poartă spre piațete fermecătoare, palate renascentiste devenite muzee, biserici baroce, situri arheologice sau magazine care te cuceresc la prima vedere. Bineînțeles, pauzele de gelato, paste și pizza sunt mai mult decât recomandate, pentru că aici s-a născut la dolce vita, să nu uităm! Dacă vreți să descoperiți mai mult din farmecul Italiei, astăzi puteți opta pentru o excursie la Napoli și Pompei. În drumul nostru spre Napoli ne vom opri în Cassino pentru a vizita Abația Monte Cassino ce a fost întemeiată de Sf. Benedict și este în prezent una dintre cele mai faimoase mănăstiri din lume. Ne continuăm programul şi vom face o incursiune în forfota și haosul atât de pitoresc din Napoli, un oraş atât de italienesc încât, practic a devenit aproape un clişeu - un oraş al pizzeriilor, al operei, al pieţelor aglomerate, al Sophiei Loren (născuta în apropiere), un oraş microbist, religios şi familist. Urmăm traseul turistic clasic şi ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal şi în Piaţa Plebiscitului. Continuăm cu Capela Sansevero, o bijuterie a patrimoniului artistic mondial Moment de răgaz (timp liber): Suntem în Napoli, locul unde se spune că s-a inventat pizza. Mergând la pas pe Via dei Tribunali, găsim câteva pizzerii care ne îmbie la degustarea celebrului preparat. Recomandăm simpla Margherita – cu roşii şi busuioc proaspăt scăldate în mozzarella de bivoliţă, apoi savuraţi un pahar de limoncello şi crema di limone aşa că să ne facem energie pentru vizita la Pompei. Dupa ce ne-am încărcat bateriile ne încheiem excursia de astăzi cu o vizită la Pompei. Nici un alt oraş din Italia nu evocă atât de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman aşa cum o face Pompeiul. Dacă aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, începutul mileniul I, Pompeiul ar fi fost o altă colonie minoră distrusă de trecerea timpului. În schimb a fost conservat pentru posteritate de erupţia vulcanului, când clădirile şi o parte din locuitorii săi au fost îngropaţi sub un munte de cenuşă şi materii vulcanice. Şi au rămas aşa, îngrppaţi, până în secolul al XVIII-lea, când o serie de texte vechi au scos la iveală existenţa acestui oraş. În cursul serii revenim în Roma pentru cazare la acelaşi hotel.
5

Ziua 5. Roma

După micul dejun, se eliberează camerele. Îmbarcare în microbuzul de transfer către aeroportul din Roma pentru zborul spre ţară.
6

Tarife

A B C D
PELLERIN PLUS BEST DEAL Reducere 90 € PROMO Reducere 70 € STANDARD + Reducere 50 €
255 + 295 € (bilet avion, transfer aeroport –hotel – aeroport) 165 + 295 € (bilet avion, transfer aeroport –hotel – aeroport) 185 + 295 € (bilet avion, transfer aeroport –hotel – aeroport) 205 + 295 € (bilet avion, transfer aeroport –hotel – aeroport)
pret de persoana in camera dubla
  Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar; GRATUIT -PELLERIN CLUB CARD. GRATUIT -Excursia la Tivoli; Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală); ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!     Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar; Nu se acceptă modificări sau anulări. Nu se cumulează cu alte reduceri; ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!     Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală); Nu se cumulează cu alte reduceri; ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE! Oferta este valabilă până la 31.01.2020.     Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală); Nu se cumulează cu alte reduceri;    
suplimente&reduceri ·    Supliment de single 115 € ·    Reducere a 3-a persoană în cameră  15 €. ·    Reducere copil  6-12 ani  - 25 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi
7

Date de plecare

19.05.2020

Locatia Turului

Roma, Italia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian