Circuit Praga Dresda Karlovy Vary Autocar Timisoara

Praga este capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală, și are aproape 1,67 milioane de locuitori, fără a fi luați în calcul și cei aproximativ 300.000 de navetiști, care lucrează în oraș, dar nu locuiesc aici.

Dresda este un oraș din Germania, capitala landului federal Saxonia, cu o populație de circa 500.000 de locuitori.

Karlovy Vary este un oraș și stațiune balneară în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi. Are 52.000 de locuitori, fiind situat la vărsarea râului Teplá în Eger.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: februarie 18, 2020

5 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  3 nopti cazare la hotel 3* cu demipensiune
  Excursie Dresda
  Excursie Karlovy Vary
  Ghid însoţitor din partea agenţiei
  Transport cu autocarul
  Vizita Kutna Hora
 • Nu este inclus

  Asigurare medicala
  Intrările la obiectivele turistice
  Supliment cameră single: 15 eur/pers
1

Ziua 1

Plecare din Timișoara,seara la ora 23.00. Calatorim noaptea.
2

Ziua 2

Dimineata sosire la Praga. Dedicam intreaga zi explorarii capitalei Cehiei. Ne plimbam prin Piata Stare Mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale Bisricii Tyn, avand in centru statuia reformatorului Jan Hus (ars pe rug pentru credinta sa), Primaria veche si turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume. Timp liber in Praga pentru a va bucura de farmecul orasului medieval. In cursul zilei ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre Mala Stana si unul catre Stare Mesto. De la inceputul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinti”. Trecand podul, vizitam cartierul Mala Strana. Cina si cazare hotel 3*.
3

Ziua 3

Mic dejun. Incepem cu o plimbare pe langa Palatul Cerninsky, una din cele mai mari constructii in stil baroc (sec. XVII) a tarii, astazi sediul Minist. de Externe, admiram Manastirea Loreta cu o impozanta fatada baroca de la inceputul sec. XVIII. In apropiere ajungem la Hrad (din sec. IX), cel mai mare castel medieval din intreaga lume, cu o suprahata de 7 ha, care atrage aproape 2 mil. vizitatori anual. Inima castelului o constituie Catedrala Sf. Vitus. In incinta castelului se mai pot vizita (contra cost) Biserica Sveti Jiri, considerata cea mai veche biserica din Hrad, precum si Ulita Aurarilor cu numeroase case din sec. XVI pastrate pana astazi. Plecare spre Dresda. Supranumita Florenta de pe Elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea Razboi Mondial. A renascut insa din propria cenusa, oferind astazi iarasi splendoarea de odinioara. Admiram intr-un tur pietonal Frauenkirche- cea mai importanta biserica protestanta, Procesiunea Printilor- imagine murala realizata in portelan in sec. XIX, Palatul Regal, Opera Semper- unul din cele mai frumoase teatre din sec. XIX si Palatul Zwinger- realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din Dresda, care contine impresionante colectii de arta, portelanuri, colectii de arme etc. Timp liber pentru cumparaturi. Ne intoarcem la Praga. Cina si cazare hotel 3*.
4

Ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Castelul Karlstejn+Karlovy Vary. Castelul Karlstejn a fost construit in stil gotic in sec. XIV, pe un promontoriu stancos la cca 30 km de capitala, pentru a proteja tezaurul imperial. Fortificatiile au facut fata la mai multe asedii, fiind in final cucerit insa in 1648 de catre armatele suedeze. Timp de mai bine de 200 de ani a zacut in ruina, si abia la sfarsitul sec. XIX a fost reconstruit in stil neogotic, capatand aspectul actual. Excursia noastra continua spre renumita statiune balneara Karlovy Vary, ale carei izvoare au fost intamplator descoperite la mijlocul sec. XIV, in timpul unei partide de vanatoare, de catre insusi imparatul Carol al IV-lea. De aceea a fost cunoscut drept Karlsbad, devenind in sec. XIX cea mai selecta destinatie pentru aristrocratia din imperiu. Intr-o relaxanta plimbare vom admira arhitectura numeroaselor hoteluri de lux, iar in zona Galeriei Colonadelor, gustam apa cu puternic efect curativ din cani speciale, specific zonei, cu toarta alungita. Pasionatii de shopping vor gasi numeroase suveniruri in elegantele magazine intalnite. Revenim la Praga pentru cina si cazare hotel 3*.
5

Ziua 5

Mic dejun. Plecare spre casa cu oprire la Kutna Hora.Sosire in Timisoara in functie de formalitatile vamale.
6

Data plecare

14.08.2019

Locatia Turului

Praga, Cehia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian