Circuit Peru Avion Bucuresti

Machu Picchu este un sat incaș din secolul al XV-lea, situat în regiunea Cusco. Ruinele au fost redescoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locuri străvechi din lume.

Pe tot cuprinsul pustiului dintre oraşele Palpa şi Nazca se întind linii lungi, adânc gravate în roca sedimentară, de dimensiuni colosale.

Lacul Titicaca este un lac situat la altitudinea de 3812 m. Din 1862 deține recordul mondial al celei mai înalte căi navigabile din lume pentru nave de mare tonaj. De asemenea, este și cel mai mare lac din America de Sud, având o suprafață de 9710 km².

Canion pitoresc, cunoscut pentru condori, și o destinație populară pentru drumeții și urmărirea păsărilor.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 30, 2019

 • Destinatie

 • Plecare

  Bucuresti
 • Dress Code

  Echipament specific activitatilor desfasurate
 • Inclus

  Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
  Biletele de avion pentru survolarea liniilor de la Nazca
  Cazare in camera dubla la hotel 3*-4*
  Ghid roman pe toata durata calatoriei
  Masa-mic dejun
  Taxe aeroport
  Transferuri + transport auto
 • Nu este inclus

  Alte mese decat cele specificate in program
  Bauturile alcoolice si nealcoolice
  Intrarile la muzee si in rezervatii
  Orice alte servicii solicitate de turisti dar nespecificate in program
  Supliment single 560 euro
1

Ziua 1-2: Bucuresti – Lima - Paracas

Aterizam la Lima oras fondat de Francisco Pizaro in 1535. In functie de ora sosirii facem o prima vizita a capitalei Peruane sau plecam spre Paracas, micuta statiune asezata pe litoralul Pacificului.
2

Ziua 3: Paracas - Nazca

Excursie cu barca la Insulele Ballestas, situate in Parcul National Paracas, populate de nenumărate păsări, foci şi lei de mare. Aici se intalnesc curentul rece Humboldt din Antarctica şi curentul cald Niño, care coboară din zona ecuatorială. Reuniunea acestora aduce o viaţă marina unica care atrage tot felul de păsări: vulturi, flamingo, cormorani, pinguini şi alţi producători de guano, ale căror depozite au fost cunoscute si folosite de incasi. Dupa masa plecam spre Nazca, unde ajungem spre seara.
3

Ziua 4: Nazca (588 m)- Arequipa

Plecam la aeroportul Maria Reiche de unde vom survola   Misterioasele "linii” de la Nazca. Acestea  au fost descoperite in 1939 de savantul american Paul Kosok atunci când zbura deasupra zonei în căutare de canale de irigaţie. Liniile Nasca se prezinta ca o reţea densă de figuri geometrice şi zoomorfe (maimuţă, păianjen, soparla, colibri, câine, spirale, triunghiuri, atingand intre 15 si 300 m pentru unele figuri, şi pana la 10 km anumite linii, vizibile doar din  aer. Dupa masa plecam spre Arequipa cu un autocar de lux.
4

Ziua 5: Arequipa (2400 m)

Dimineata vom ajunge la Arequipa. Vizitam "Orasului Alb" situat la poalele impunatorului vulcan Misti (5820m) flancat de Chachani (6075m) şi Picchiu Picchiu (5425m). Oras tipic colonial se mandreste cu catedrale si biserici, cea mai reprezentativa fiind Manastirea Santa Catalina. Museo Santuarios Andino, din localitate o adaposteste pe Juanita, celebra mumie incasa descoperita pe vulcanul Ampato.
5

Ziua 6: Chivay (3600m) Colca Canyon

Plecam spre taramul condorilor Canionul Colca. Traversam Rezervatiile Nationale Salinas şi Blanca Aguadapana pana la „ Belvederea Vulcanilor” de unde vom avea o vedere panoramică catre falnicii vulcani Ampato (6400 m), Sabancaya (5976 m), Huallca Huallca (6025 m). Traseul nostru continuă pe un drum ce domina canionul Colca, pana la Chivay, capitala provinciei Caylloma. Pentru ca Chivay este capitala folclorului peruan, cina va fi insotita de un program traditional peruan.
6

Ziua 7: Chivay (3600m) -Puno (3812 m)

Astazi plecam sa vedem condorii ! Canionul Colca este al doilea din lume ca profunzime,diferenta maxima de nivel fiind de 3400m. Râul ce şerpuieste prin vale este ca un fir subţire de argint, care sugerează un murmur îndepărtat. Canionul este dominat de zăpezi eterne şi numerosi vulcani. Vom ajunge la Cruz del Condor un promotoriu de unde putem admira locuitorii inaripati ai canionului : condorii. Dupa amiaza vom traversa Anzii prin spectaculoasa si cvasinelocuita campie de altitudine - Altiplano. Vom dormi la Puno pe malul lacului Titicaca (Puma de piatra).
7

Ziua 8: Puno (3812 m) – Insula Taquile (3825m)

Dimineata ne imbarcam pentru o croaziera pe Lacul Titicaca. Primul obiectiv: insulele plutitoare „Uros”, plute din stuf (totoras) avand dimensiuni de la zeci la sute de metri patrati, construite de catre localnicii Aymara . Navigam apoi catre insula Taquile. Debarcam si vom descoperi insula pe jos. Vom face cunostinta cu localnicii imbracati in haine traditionale, oameni care trăiesc din pescuit, artizanat si vânătoare. Dupa masa ne intoarcem la Puno unde innoptam.
8

Ziua 9: Puno Cusco

Traversam  in continuare Altiplano avand ca obiectiv   Cusco- „buricul lumii Inca”.  Drumul traverseaza pasul La Raya 4335 m frontiera naturala  care desparte  regiunea Puno de  regiunea  Cusco.  Pe traseu autocarul vom vizita situl de la Raqchi si alte cateva obiective turistice. Innoptam la Cusco - capitala vechiului Imperiu Incas.
9

Ziua 10: Cusco (3350 m)

Dimineata-vizita capitalei istorice peruane. Astăzi Cusco, construit pe bazele vechii capitale a imperiului Incas, este fără îndoială o marturie de arhitectura si urbanism avansate. După perioada conchistadorilor, Cusco a fost transformat de către spanioli, deoarece acestia  au vrut să fie mai mare şi mai frumos, pentru ascunde trecutul Inca. Centrul oraşului este un labirint de străzi înguste, flancate de ziduri Incase. Vom vizita Plaza de Armas, Catedrala, Convent de Santo Domingo construita pe ramasitele "Koricancha" -Templul antic a Soarelui. Dupa-amiaza vom vizita vizitaTemplul Sacsayhuaman, situat în apropierea oraşului. Cetatea Inca este renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume (Cusco fiind corpul). Vom continua vizita noastră la Qenqo, cu clădirile sale proeminente din calcar, important altar al incasilor.Apoi vom traversa Pucapucara, fort pazind intrarea in capitala care oferă o vedere splendidă asupra văii şi vârfurilor andine. Vom incheia seara vizitand, Tambomachay: Templul apei.
10

Ziua 11: Valea sacra : Cusco (3350 m) - Ollantaytambo (2750 m)

Dimineata vom intra in valea sacra a incasilor, prima oprirea fiind Pisac (3400 m). Vom vizita site-ul impresionant Inca: terase, fantani, cartiere, observatoare, complex foarte frumos din care incaşii controlau şi dominau Valea Sacra. Acest oras este amplasat între vârfurile uluitoare ale Cordillerei Urubamba. Pe traseu, vom traversa câmpuri ce imbina armonios culori de la roşu la verde, de la pajişti la culturi agricole, de la flori sălbatice la cerealele quiwicha si quinoa rosii sau purpurii. Urmam valea de-a lungul Urubamba (râul sacru). Traversam oraşe şi sate care au păstrat urmele unui trecut imperial şi prosper. În cele din urmă, ajungem la Ollantaytambo, sat Inca care a rămas practic neschimbat. Vom vizita cetatea.
11

Ziua 12: Ollantaytambo (2750 m) - Machu Picchu (2450 m)

Vom porni dimineaţa pe o cale ferata care serpuieste prin legendara Vale Sacra (1:30 la 2 ore), dominata de varful imaculat Veronica (5820m). Aceasta este singura cale de acces motorizat catre Machu Picchu. Trenul nostru traverseaza un canion frumos, sapat de raul Urubamba, pana la Aguas Calientes (2000 m). De aici un traseu de o oră ne aduce la site-ul celebru Machu Picchu la 2450 m, situat în mijlocul vegetatiei tropicale, a cărui pace este perturbată numai de susurul râului Urubamba. Descoperit la 24 iulie 1911 de către exploratorul American Hiram Bingham, Machu Picchu este unul din putinele vestigii Inca ramase intacte: cartiere, piete, case regale, zone agricole mari,drumuri sunt componente ale acestei capodopere incasa. Seara vom reveni la Ollantaytambo.
12

Ziua 13: Ollantaytambo (2750 m) - Cusco (3350 m)

Vom continua călătoria noastră pana in micul sat Tarabamba, apoi vizitam la minele de sare uimitoare de la Maras (3000m). Există peste 3.500 de iazuri, alimentate de un izvor salin de mare concentratie. De aici vom continua calatoria, vizitand site-ul Moray cunoscut pentru terasele sale neobisnuite asezate pe versantii unei structuri geologice de forma unei palnii.. Dupa amiaza vom ajunge inapoi la Cusco unde ne vom petrece seara.
13

Ziua 14: Lima

Dimineata vom pleca cu avionul catre orasul regilor – Lima unde ajungem dupa un zbor de cca 1 ora. Dupa amiaza-, vizita centrului istoric, in care este inclusa vizitarea Catedralei din Lima unde se afla sarcofagul lui Francisco Pizzaro.
14

Ziua 15: Lima

Lima, zi libera pentru vizitarea in continuare a Limei si a cartierului Miraflores cu celebrul sau Parque del Amor dar si pentru vizitarea centrelor de artizanat de unde ne vom completa rezerva de suveniruri peruane. Dupa-masa salutam Lima si plecam spre aeroport.
15

Ziua 16 - Lima Bucuresti

Zbor spre Bucuresti.
16

Tarif

 • PERU - 
CUSCO;MACHU-PICCHU;NAZCA;TITICACA;COLCA CANYON
 • 16 ZILE
 • 3300 euro

Locatia Turului

Peru

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian