Circuit Maroc Avion Budapesta

Un univers mitic care a inspirat legende si povesti, o lume de culori si miresme, de la Atlantic la Mediterana, de la Muntii Atlas la cel mai spectaculos desert din lume …
… Una din cele mai frumoase destinatii din lume! Accepta provocarea, intalnirea cu o cultura ancestrala intr-un Maroc vivace, plin cu peisaje contrastante.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: august 30, 2019

8 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Budapesta, 23.09.2019
 • Dress Code

  Cum doriti/Tinuta specifica in functie de zonele vizitate (ex desert, munti)
 • Inclus

  7 mic dejun si 7 cine
  7 nopti cazare in hoteluri 4*
  bagaj de cala 10 kg (55 x 40 x 20 cm)
  Cina Fantasia in Marrakesh
  cursa Budapesta – Marrakesh– Budapesta
  Ghid insotitor in Maroc (intreg traseul) vorbitor de limba engleza
  insotitor de grup din partea agentiei
  taxe aeroport si bagaj de mana mic (40 x 20 x 25 cm)
  transfer aeroport – hotel – aeroport
  transportul local (cu aer conditionat)
  tururile si vizitele mentionate in program
 • Nu este inclus

  altele decat cele precizate la “servicii incluse"
  Asigurare medicala si asigurare storno
  Bacsis ghid si ghizi locali si soferi
  bagaj la cala cu taxa suplimentara
  taxe de intrare la obiective turistice
  transfer la si de la aeroportul din Budapesta
1

Ziua 1 - SPRE ORIENT

Intalnire cu grupul in Aeroportul Ferihegy/Budapesta, decolare spre Agadir, aterizare in Agadir, formalitati vamale, transfer la hotel, check-in. Timp liber pana la cina, Cina si cazare in Agadir.
2

Ziua 2 - MARRAKESH – EL JADIDA – CASABLANCA

Descopera “orasul de dupa film”, Casablanca dar si El Jadida, un superb oras portughez din sec. 16 … EL JADIDA (UNESCO) – vechiul Mazagan, exceptional exemplu de intersectare a culturii europene cu cea marocana… Cisterna portugheza – decor in “Othello”, remarcabila prin dimensiuni si prin alinierea celor 25 de coloane, dar si prin misterul ce-o invaluie ... Bastionul Angel – unul din cele 3 bastioane de aparare Mezquita – moscheea citadelei, simpla, seamana mai mult cu un far maritim Souk –ul – un loc traditional de “ratacire” la cumparaturi … CASABLANCA – un nume de film ce a facut celebru un oras, chiar daca celebrul filmul nu a fost turnat aici … Moscheea lui Hassan al II-lea (exterior) –ridicata pe o platforma plasata pe apele Oceanului Atlantic, terminata in 1993, a costat 800 mil. $, s-a vrut a fi cea mai mare din lume (este a 2-a dupa cea de la Mecca) …Ocupa 16.000 mp, are o capacitate de 30.000 locuri (sector barbati) 5.000 locuri (sector femei) 50.000 (in curte), 36 fantani de ablutizare … Minaretul Alb – inalt de 210 m, mai inalt decat Piramida lui Kheops, pe timpul noptii indica cu o raza - laser directia spre Mecca … Piata Natiunilor Unite, Piata Mohamed al V-lea Cafeneaua Rick’s – copia celei din filmul “Casablanca” Cina si cazare in Casablanca.
3

Ziua 3 - CASABLANCA .... LA PLAJA!

Timp liber in Casablanca. Seara, o plimbare pe Bulevardul La Corniche – importanta artera comerciala, ce “serpuieste” pe malul oceanului … Cina si cazare in Casablanca, hotel la plaja.
4

Ziua 4 - CASABLANCA - RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES

O zi in care vei trece prin capitale imperiale, prin istoria a trei dinastii, vei medita langa romantice ruine romane, vei descoperi “orasul din vis” al sultanului nebun … RABAT – cea mai recenta capitala imperiala… Medina – cu 5 porti decorate cu basoreliefuri florale: Poarta Bab er Rouah (Poarta Vanturilor) cea mai vestita … Turnul lui Hassan (sec. 12) – a servit ca model pentru Giralda din Sevilla Palatul Regal – impresionant “oras in oras” 2000 de descendenti ai familiei regale traiesc aici Kasbah Oudayas – prima resedinta regala, cu gradini hispano-maur Mausoleul cu mormintele Regelui Mohamed al V-lea si al Regelui Hassan al II-lea “Strada Consulilor” – timp liber, pe aceasta strada devenita “a turistilor”, cu marfuri de tot felul… MEKNES – oras imperial, “Versailles marocan”, “micul Paris”, cea mai frumoasa cetate a Regatului cu cele mai frumoase porti … Un inedit amestec de neobisnuit cu banalul, de pitoresc cu traditia, de grandoare si declin … Medina (UNESCO) – cu cea mai frumoasa poarta “Bab el Mansour” Dar el Kebira – important complex de palate al sultanului Moulay Ismail: palate, gradini, grajduri regale … Curiozitate: Sultanul Moulay era de o cruzime fara seaman, se spune ca el a omarat cu mana sa 35.000 de oameni dar si ca avea in harem, 500 de sotii, 4000 de concubine si …888 de copii … VOLUBILIS (UNESCO) – o intalnire cu istoria, arta si civilizatia romana, bai, terme, forum, Capitoliul, Arcul de Triumf, case cu frumoase mozaicuri …Descopera istoria romana “ramasa” in Africa ... Cina si cazare in Fes.
5

Ziua 5 - FES - capitala culturala si spirituala a Marocului

Descopera un stil de viata total necunoscut, dar fascinant! Lasa-te coplesit de farmecul orasului cosmopolit ce se intinde dincolo de cele 14 porti de acces … FES –cel mai vechi oras islamic din lume, cel mai mare oras medieval din Africa, cu cea mai veche universitate araba din lume (859) …Descopera orasul nou (din 1912), orasul medieval din timpul Dinastiei Merinide (sec 13), orasul vechi (859) din timpul sultanului Idriss … Palatul Regal– actuala resedinta regala, cu 7 usi gigantice sculptate in bronz! Mellah - cartierul evreiesc al medinei Medina (UNESCO) – cea mai mare zona urbana pietonala din lume! …Pare ca si Timpul a incremenit! Attarine Medersa– cu superbe decoratiuni traditionale Piata Nejjarine – cu superba fantana decorata cu mozaicuri, lemn, sculpturi Mausoleul lui Moulay Idriss Moscheea Qarawiyyin (exterior) – gigantica (20.000 pers), veche de 11 secole Timp liber in Medina – o intalnire cu ancestrale traditii orientale Cina si cazare in Fes.
6

Ziua 6 - FES - BENI MELLAL – MARRAKESH

Traversam Muntii Atlas, trecem prin pitoresti asezari, Ifrane, Azrou, Imouzzer, Khenifra … AZROU – sat berber, popas in celebra padure de cedru, admiram cel mai batran copac din padure (800 de ani) si fotografiem …maimutele (macaci!!) BENI MELLAL –la poalele Muntilor Atlas, centru comercial, principalul sit turistic din zona Optional, cina cu spectacol traditional marocan la “Chez Ali” Marrrakesh, in corturi berbere, in inima plantatiei de palmieri – scene din “1001 de nopti”, dansatoare din buric, acrobati, cai, camile … Cazare in Marrakesh.
7

Ziua 7 - MARRAKESH - locul unde desertul intalneste muntii

Miticul Marrakesh, disputat de marii regi ai lumii, loc prin care s-au succedat dinastii, au trecut pe aici savanti, pictori, artisti, arhitecti … S-au ridicat somptuoase palate, superbe gradini …. MARRAKESH– orasul ce a dat numele sau tarii, are “un ceva” special ce te va “cuprinde” ca vizitator ... Medina (UNESCO) – un surprinzator labirint de stradute fara nume, cladiri albe, palate si ziduri, piete si oameni ... un loc unde timpul curge egal, ca la inceputuri … Moscheea – aminteste de cea din Cordoba Minaretul Koutoubia – inalt de 77 m, model pentru Turnul lui Hassan din Rabat Mormintele Dinastiei Saadiene – necropola regala cu 66 morminte dispuse in 3 randuri de cladiri, fiecare cu 3 camere, exemplu de arta islamica Palatul Bahia – “cea frumoasa”, “mica nebunie” a vizirului Sidi Moussa (in 1880) pentru concubinele sale: o oaza de liniste, de parfumuri, verdeata, gradini cu alei de portocali ... Gradinile Majorelle – cumparata de Yves Saint Laurent in 1960, o oaza de verdeata si inspiratie pentru YSL… Gradinile Menara – din 1200, cu plantatii de maslini si palmieri si un imens lac artificial Piata Jemaa el Fna – “Piata Nebuna” unica si celebra in lume… Descopera obiceiurile si oamenii in acest loc unic: muzicanti, povestitori, acrobati, prezicatori, imblanzitori de serpi, tarabe mobile cu mancaruri …Cina si cazare in Marrakesh.
8

Ziua 8 - MARRAKESH

In loc de concluzie: o tara fascinanta prin unicitate si traditii! Un colt din lumea celor “1001 de nopti” » transfer la Aeroportul, formalitati vamale; decolare spre Budapesta, aterizare pe Aeroportul din Budapesta.
9

Data plecare

23.09.2019
10

Tarif

840 EUR + 380 RON

Locatia Turului

Maroc

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian