Circuit Kusadasi Istanbul Autocar Timisoara

Kușadası este un oraș-stațiune de pe coasta Egee a Turciei și centrul districtului litoral cu același nume din provincia Aydın. Kușadası se află la 95 km sud de Izmir și la 71 km de Aydın. Industria primară a municipalității este turismul.

Istanbul este centrul comercial, istoric si cultural al Turciei si ocupa locul 10 in topul celor mai vizitate orase ale lumii.
Constantinopol, Bizant sau Istanbul – denumirea data rand pe rand resedinta Imperiului Roman de Rasarit si a Imperiului Otoman, centru al crestinismului bizantin si apoi a islamismului, piatra de hotar dintre Europa si Asia, punctul de intalnire al Apusului cu Orientul.
Partea noua a orasului ne prezinta o fata diferita a orasului: cu mall-uri, zgarie nori de sticla, sedii de firme straine, constructii in stil Art Nouveau si neo-clasic.

 

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: iulie 30, 2020

9 nopti
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 20.08.2020
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  6 cine
  9 cazari cu mic dejun hotel 3 *
  Asistenta turistica
  Transport cu autocarul
 • Nu este inclus

  Asigurare medicala
  excursie la Pamukkale sau Bodrum 35 euro/pax
  taxe de intrare la obiective turistice
1

Ziua I

Plecare la ora 21.00 din Timisoara, Lugoj, Caransebes, Severin. Tranzitarea, Serbiei, Bulgariei.
2

Ziua II

Sosire in Turcia , Parcurgem peninsula Galipolli spre sud, prin locurile celebrelor batalii din primul razboi mondial . Traversam stramtoarea Dardanele – vechiul Hellespont – prin locul in care Xerxes a trecut spre Grecia, iar apoi Alexandru cel Mare spre Orient .Cazare in Cannakkale.
3

Ziua III

Mic dejun. Vizita in cetatea Troia, Povestea incepe din uneltirile zeilor , iar apoi cu frumoasa Elena…. Dupa un scurt popas la coliba in care a stat Schliemann in timpul sapaturilor vom porni spre Pergam, pe frumoasa Riviera a Maslinilor. Sosim in orasul Bergama unde vedem vechea Biserica a Apocalipsei ridicata pe structura Templului lui Serapis si apoi vizitam Asclepionul, vechi templu al medicinei in antichitate. Teatrul, baile, luminatoarele lunare, baile cu plante, Via Tecta, etc. Vedem apoi de la distanta marele teatru din Acropola Pergamului. Dupa un pranz ( optional ) in oras pornim mai departe spre Kusadasi, trecand prin Izmir.Cazare
4

Ziua IV

Mic dejun. Timp liber, Plaja.
5

Ziua V

Mic dejun. Timp liber. Plaja Optional croaziera pe Marea Egee.
6

Ziua VI

Mic dejun. Plaja.
7

Ziua VII

Mic dejun. Optional excursie la Milet, marea cetate ce a dat lumii nu mai putin de 90 de orase colonii pe tarmurile Mediteranei sau genii precum Thales, Anaxagora, Isodoros si altii.. Vedem Teatrul, Termele Faustinei construite in vrmea romanilor , Agora , Calea Sacra ce se intindea spre Didima, marele oracol. Tot spre oracol ne vom indrepta si noi, pentru a vedea locul in care Pithya prorocea viitorul oamenilor din Templul lui Apolo. Dupa pranz, pornim spre Bodrum, destinatie de vacanta si loc in care Cavalerii Sfantului Ioan de Ierusalim au construit Castelul Petronium.din ruinele Mausoleului din Halicarnas. Retur la Kusadasi.
8

Ziua VIII

Mic dejun. Optional, pornim spre Pamukkale sau “cetatea de bumbac”. Alaturi de fenomenul natural care face ca stanca muntelui sa devina alba datorita izvoarelor calcaroase, se afla marea necropola antica, unde si astazi pot fi vazute mii de morminte. Tot aici , in vechea cetate Hierapolis , vom vedea Teatrul, Agora,Basilica , Plutonium, precum si locul in care a fost martirizat Sf Filip, Retur la Kusadasi.
9

Ziua IX

Mic dejun, Vedem azi cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Aostolul Pavel catre Efesieni , Turnul Inchisorii in care a fost tinut aproape doi ani departe de furia multimii, , Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor ,Zidul lui Lisimach si multe altele… Apoi, vom urca intr-un loc la spiritului si al pacii depline: In varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom trece pe langa Templului Zeitei Artemis- una din cele sapte minuni ale lumii antice si ne vom indrepta spre Istanbul , capitala a trei mari imperii . Dupa amiaza spre seara ajungem in oras, traversand Bosforul peste marele pod si apoi pe sub Apeductul lui Valens ce functioneaza partial si astazi. Cazare
10

Ziua X

Mic dejun. Vizitam Moscheia Albastra, Moscheia lui Soliman Magnificul, Sfanta Sofia, Hipodromul, Zidurile Vechiului Bizant, Cornul de Aur , si apoi timp liber pentru croaziera pe Bosfor, cumparaturi in Marele Bazar si in zona comerciala sau vizite la Palatul Topkapi si Cisternele lui Teodosie. Cazare in Istanbul.
11

Ziua XI

Mic dejun. Plecare spre casa. Popas in Edirne pentru a vedea Moscheia Selimye, creatie a marelui arhitect Sinan si bazarul orasului din apropiere. Continuam drumul spre tara. Sosire spre dimineata in tara. Plecare 20 august 2020 seara.
12

Tarif

380 EURO + 200 LEI
13

Date de plecare

20 Aug 2020

Locatia Turului

Kusadasi, Turcia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian