Circuit Kilimanjaro Avion Bucuresti

Masivul muntos este de origine vulcanică, mai exact este un stratovulcan. Date furnizate de specialişti în 2003 atestă că magma se găseşte doar la circa 400 de m sub fundul solidificat al craterului din vârf. Datorită poziţionării anasamblului montan la limita de coliziune a plăcilor tectonice africane şi a celei numită placa tectonică a Somaliei (placa de est), există o posibilitate permanentă de erupţie vulcanică. De asemenea, prin ciocnirea acestor două plăci, în urmă cu milioane de ani, s-a format Marele Rift al Africii, care ar putea deveni, conform unor estimări geologice, un nou ocean.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 26, 2019

 • Destinatie

 • Plecare

  Bucuresti
 • Dress Code

  Echipament montan
 • Inclus

  Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
  Cazare in camera dubla (la hotel)
  Cazare la cort pe munte
  Cina din prima zi pranzul si cina din ultima zi
  Ghizi montani Tanzanieni (de la 10 persoane in sus la expeditie va participa si un ghid montan Roman)
  Insotitor de grup roman sau local pe durata transferurilor
  Masa (pensiune completa) pe munte
  Porteri bucatari pe munte; bucatari in safari
  Taxe aeroport
  Taxele de intrare in rezervatii (aproximativ 700 $)
  Transferurile
 • Nu este inclus

  alte servicii suplimentare decat cele mentionate
  Bacsisurile (cca 150 USD)
  bauturile alcoolice si non alcoolice
  Supliment single 70 eur
1

Ziua 1

Zbor Bucuresti-Kilimanjaro Airport (Tanzania). Transfer Moshi ,cazare.
2

Ziua 2-7

Ascensiune pe Kilimanjaro. La marginea acestui gol, numit rift, magma urcă din adâncime creând forme de relief, aşa cum sunt munţi de încreţire şi vulcani. Kilimajaro se găseşte în partea estică a acestei gropi. Masivul Kilimajaro era încă un vulcan activ în urmă cu 2-3 milioane de ani. Se presupune că o ultimă erupţie puternică ar fi avut loc în urmă cu circa 300 000 de ani. In Masivul Kilimanjaro se gasesc 3 cratere : Shira,Mawenzi si Kibo. Pe marginea acestuia din urma se afla varful Uhuru (5895m) . Ultima erupţie a craterului central, Kibo, ar fi avut loc în anul 1700, făcând din acest stratovulcan un muntele cu o activitate vulcanică redusă, care este manifestată prin prezenţa fumarolelor. Kilimanjaro este cel mai inalt munte de pe continentul African si cel mai inalt munte de sine statator din lume. Cu toate că masivul muntos se află la doar 3 grade latitudine sudica, datorită altitudinii ridicate, pe vârful muntelui există zăpadă permanentă, respectiv un gheţar, care se găseşte doar pe muntele Kibo.   Noi vom urca pe traseul Machame, considerat cea mai frumoasa cale de acces pe Kilimanjaro. Cazarea se va face in corturi puse la dispozitie de catre agentia noastra.Vom avea porteri  care vor cara majoritatea bagajelor si mancarea, un bucatar si un ghid local.
3

Ziua 2

Vom incepe prin a traversa padurea tropicala catre cabana Machame (3000m).Traseul dureaza aproximativ 5h.
4

Ziua 3

Vom iesi din padure ajungand in golul alpin pe platoul Shira unde vom intalni o vegetatie speciala,remarcabile fiind  Lobeliile si Senecile uriase cat si delicatele Impatiens Kilimanjari. Traseul pana la tabara Shira (3500m) dureaza aprox.5h.
5

Ziua 4

Traseul urca trecand la aproximativ 4000m pe langa o stanca numita « turnul de lava » dupa care coboara din nou la aproximativ 3500m in frumosa tabara Barranco. (traseul dureaza 5-6h).
6

Ziua 5

Vom urca « peretele micului dejun »,singura zona care necesita un pic de catarare, vom traversa valea Karanga si apoi vom urca la tabara Barafu (4800m), ultima oprire inainte de asaltul final. La aceasta altitudine vegetatia dispare, lasand locul stancilor si ghetii. Noi nu vom traversa ghetarii, neavand nevoie de coltari sau bocanci de plastic.
7

Ziua 6

Vom pleca foarte devreme (0 :00÷2:00 a.m.), urcandu-se mai usor pe pamantul inghetat si deasemenea pentru a ajunge pe varf inainte de a se ridica ceata din padurea tropicala. Urcusul pe varf, este un test de anduranta, in conditiile aerului rarefiat si presiuni atmosferice scazute. Vom face cca. 6h pana pe marginea craterului Kibo si inca aproximativ o ora pana in punctul cel mai inalt din Africa : Uhuru Peak (5895m). Vom vedea spectacolul superb al rasaritului soarelui de la o altitudine de peste 5000m. Dupa ce vom savura cucerirea varfului , vom incepe coborarea catre tabara Barafu care, desi va dura cca.3h, va parea lejera dupa efortul de la urcare. Aici vom face o pauza de masa si vom continua coborarea catre tabara Mweka, unde vom dormi.
8

Ziua 7

Coborare catre poarta Mweka si parasirea Parcului National Kilimanjaro dupa ce vom primi certificatele oficiale pentru performanta noastra. Transfer la hotel iar apoi transfer la aeroport, pentru zborul de intoarcere.
9

Ziua 8

Sosirea in tara.

Locatia Turului

Kilimanjaro, Africa

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian