Circuit Israel Palestina Petra Avion Timisoara

Pe un traseu ce te poarta pe drumul Evangheliilor, prin timpuri biblice si timpuri de istorie … prin cetati pe unde au pasit Avram, Moise, David, Isus …
…. Regaseste-te in aceste locuri, din centrul rascruci, care au determinat istoria umanitatii

 

sursa: pixabay.com

Ultima actualizare: februarie 18, 2020

8 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 07.05.2019
 • Dress Code

  Tinuta formala in zonele unde se impune acest lucru
 • Inclus

  7 cazari hoteluri 3*
  autocar climatizat circuit 8 zile
  bagaj de mână 10 kg
  bisericile de pe Muntele Maslinilor
  bisericile din Galileea
  Certificatul de Pelerin
  excursii si vizite conform program
  ghid insotitor israelian vorbitor de lb romana
  ghid insotitor vorbitor de lb rengleza in Iordania
  mic dejun (7) si cina (7)
  taxa acces Petra (~ 55 euro)
  taxa asistenta viza Iordania
  taxa Beit She’an
  taxa Biserica Tatal Nostru
  taxa Cezareea
  taxa sit Capernaum
  Taxe aeroport
  taxe parcari
  taxi Mar Saba (Manastirea Sf Sava)
  vizita Yad Vashem
  zborul international cursa low-cost din Timisoara
 • Nu este inclus

  Asigurare medicala si asigurare storno
  bacsisul uzual aprox 35 euro (usd)
  bagaj cala cu taxa suplimentara
  Excursii optionale
  taxa frontiera Israel/Iordania se achita la frontiera
  taxa Qumran (optional aprox 8 euro)
1

Ziua 1 - SPRE TARA SFANTA

ISRAEL – la rascrucea a 3 continente, intre Orient si Occident, tara a profetilor, a celor 2 Testamente, a Revelatiei divine si a Fagaduintei … Ramane locul unde Isus a trait AIEVEA! Locul unde il simti pe D-zeu mai aproape de tine, mai mult ca oricand, mai mult ca oriunde …Aici a aparut Lumina, aici s-a nascut Vesnicia! ... »Intalnire cu grupul pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, decolare spre Tel –Aviv, sosire pe Aeroportul Ben Gurion, formalitati vamale, transfer la hotel insostiti de ghidul local vorbitor de lb romana. CEZAREEA - cetatea lui Irod, resedinta lui Pilat, locul unde Sf. Pavel a stat intemnitat 2 ani, locul unde a fost convertit primul crestin, sutasul Cornelius HAIFA – la poalele Muntelui Carmel (UNESCO): locul mitic unde Ilie s-a luptat cu prorocii mincinosi … Manastirea Stella Maris – cu altarul peste Pestera Sf. Ilie Tezviteanul, unde s-a adapostit Sf. Familie pe drumul intoarcerii din Egipt Templul si Gradinile Bahai:19 terase de gradini, templul cu 9 fatade, 58 de coloane corintice si cupola aurita CANA GALILEII – locul primei minuni a lui Iisus: preschimbarea apei in vin. Biserica Greco-Ortodoxa - adaposteste doua vase mari din piatra, deosebit de vechi, asemanatoare cu cele folosite de Isus la transformarea apei in vin la biblica nunta ... NAZARET: orasul sfant al copilariei lui Isus Biserica Sf Gavril – pictata de fratii Morosanu, cu pisanie in limba romana Coboara la Fantana Mariei, la izvorul ce susura de 2000 de ani … Biserica Bunei Vestiri- Aici, Maria a primit minunata veste. Biserica Sf Iosif - peste atelierul lui Iosif, tatal pamantean al lui Isus. TIBERIAS: oras fondat de Irod Antipa Cina si cazare, zona Tiberias/Nazaret.
2

Ziua 2 - PE URMELE LUI ISUS

prin GALILEEA mitica, o lectie de viata cu “biblia in mana” … Muntele Tabor – Priveste spre locul “Schimbarii la Fata” TABGHA – loc ce comemoreaza inmultirea painilor si a pestilor, Primatul Sf. Petru, locul desemnarii lui Simon-Petru ca ghid spiritual Biserica Inmultirii Painilor – sub Sfanta Masa se afla blocul de piatra pe care Isus a asezat painile si pestii “Mensa Cristi” Biserica Primatului Sf. Petru – reconstruita de franciscani pe locul unde Isus s-a aratat ucenicilor dupa Inviere … Treptele din piatra – ce duc spre mare, cele pe care a stat Isus chemand la sine pe ucenicii pescari, cand el s-a aratat a 3-a oara dupa Inviere … MUNTELE FERICIRILOR –biserica are inscrise pe pereti cele 8 fericiri la care face referire Isus in Predica Minunata. CAPERNAUM - “Casa Domnului”, locul unde Isus a tinut cele mai multe predici si a facut cele mai multe minuni: a “mers pe ape”, a inviat o fata, a vindecat un posedat, a imblanzit furtuna, a vindecat-o pe soacra lui Petru … Sinagoga – ridicata pe temelia de bazalt a vechii sinagogi din timpul lui Isus Casa-Biserica Domus Ecclesia – biserica peste ruinele casei in care au locuit Sf. Petru si Sf. Andrei … Qasr el Yahud – locul original de botez al lui Isus de catre Ioan Botezatorul BEIT SHE’AN (UNESCO): o minune arheologica, adevarat “Pompei al Galileii” … “Daca Gradina Edenului este pe pamantul lui Israel, portile sale sunt Beit Shean” (Rabin, sec III D.C). Un loc unde ruinele te trezesc la viata …Anticul Scythopolis, 18 orase suprapuse in 6000 de ani de istorie! BETHLEEM (UNESCO): locul sfant al Nasterii ... Biserica si Grota Nasterii - o stea de argint marcheaza locul nasterii lui Isus Campul Pastorilor - locul unde ei au primit minunata veste Cina si cazare in Bethlehem.
3

Ziua 3 - PE DRUMUL MAGILOR DE LA RASARIT

prin miticul Desert al Iudeii ... Manastirea Sfantul Teodosie (manastire de maici) – in paraclis, pestera unde au poposit cei 3 Magi dupa plecarea din Bethlehem … Manastirea Sfantul Sava (doar barbatii au acces in manastire) – manastire greco-ortodoxa, imens centru religios al lumii ortodoxe, dezvoltat in jurul chiliei Sfantului Sava, se numara printre cele mai vechi manastiri din lume…Aici este izvorul miraculos, finicul facator de minuni sadit de Sf Sava, aici a fost intocmit TIPICON-ul – tipicul slujbelor bisericesti urmat de bisericile ortodoxe pana in ziua de astazi … Nota: Femeile pot merge pana la “Turnul Femeilor” de unde au panorama manastirii, iar la poarta manastirii se pot inchina la moastele Sfantului Sava MUNTELE SION – in Biblie, Sionul inseamna deopotriva Cetatea lui David si cetatea lui Dumnezeu… Biserica Adormirea Maicii Domnului – pe locul unde Imparateasa Elena a construit Hagia Sion Biserica Sf Gallicantu – langa Casa lui Caiafa; aici Petru s-a lepadat de 3 ori de Isus … Foisorul Cinei de Taina – Isus a savarsit prima Liturghie si a mancat cu ucenicii sai … Mormantul legendarului rege David - autorul cartii Psalmilor Zidul Plangerii – tot ce a mai ramas din Marele Templu care adapostea Chivotul Legii. Conform unei credinte evreiesti, Dumnezeu a promis ca va lasa o parte din Templul Sfant ca simbol al legaturii Sale cu poporul evreu. Asezamantul Romanesc din Ierusalim - sediul Patriarhiei Romane la Sfintele Locuri Yad Vashem – Muzeul Holocaustului, dedicat milioanelor de evrei, ucisi de nazisti … “Si le voi da (…) un memorial (YAD) si un nume (VASHEM) vesnic” Isaia 56:5 Paseste pe “Aleea Dreptilor’ in acordurile cantecului sperantei, Hativka – devenit imn al tarii, in acest loc tulburator, ce da emotii ascultand, privind, meditand … O saga a supravietuirii poporului evreu! EIN KAREEM: locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul, locul unde Fecioara Maria s-a intalnit cu Sfanta Elisabeta Biserica Sf Ioan Botezatorul – locul unde s-a nascut Ioan Botezatorul Bizerica Vizitarii – in cripta, stanca unde a fost “ascuns” pruncul Ioan ca sa scape de uciderea pruncilor … Cina si cazare in Bethleem.
4

Ziua 4 - PRIN PUSTIUL IUDEII

pamant sacru, loc de refugiu pentru calugari si profeti …prin cel mai vechi oras din lume… Manastirea Sfantul Gheorghe /Hozeva– din Pustiul Iudeii, manastire ortodoxa ce adaposteste moastele Sfantului Ioan Hozevitul (de la Neamt) si Pestera unde Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul a petrecut 3 ani si 6 luni inainte de a urca pe Muntele Sinai Manastirea Sfantul Gherasim de la Iordan – greco-ortodoxa, prima manastire ridicata in Valea Iordanului … Capela Maicii Domnului – unde, conform traditiei, s-ar fi adapostit in drumul spre Egipt, Fecioara Maria cu Iosif si pruncul Isus IERIHON: cea mai veche cetate din lume, de 11 secole, primul oras stapanit de evrei dupa 40 de ani de ratacire prin desert …Priveste spre Muntele Moabului, loc de unde Dumnezeu i-a aratat lui Moise, Tara Fagaduinta … Biserica greco-ortodoxa cu Sicomorul lui Zacheu Vamesul Asezamantul Romanesc de la Ierihon - Biserica Hramul” Nasterea Domnului” si” Toti Sfintii Romani” … Muntele Carantaniei – priveste spre locul unde Isus a postit 40 de zile, ispitit de 3 ori de diavol cu cele 3 ispite: pofta trupului, pofta ochilor, trufia vietii ALLENBY: trecerea frontierei in Iordania, schimbarea echipajului, transfer la hotel Cina si cazare in Petra.
5

Ziua 5 - PETRA – “orasul pierdut”

Un loc fascinant! Nimic din ce-ai vazut vreodata nu se aseamana cu acest loc grandios! Nicaieri in lume frumusetea nu are atatea culori si nuante ca aceasta minune ridicata de om si adusa la Perfectiune de Natura … O frumusete imposibil de descris! Wadi Rum (UNESCO, pauza foto) – te frapeaza frumusetea desertului, un loc parca nepamantean. Ai ciudata impresie de “déjà-vu” …iti amintesti de “Lawrence al Arabiei”, “Indiana Jones” filmate aici? Valea lui Moise – popas langa Petra, la un loc de belvedere spre Wadi Mousa si spre Sanctuarul lui Aaron (fratele lui Moise) ce poate fi zarit pe culmea unui deal, in departare … Petra (sit UNESCO) – perla roz a desertului, ramasa “ascunsa” 1000 de ani in nisipul rosietic. Siq – canionul ingust si lung de 1200 m, sapat intre stanci inalte de 90 m, pare o “fisura” creata de artisti divini, un décor fabulos ce-si schimba mereu culorile: de la roz la rosietic, de la purpuriu la portocaliu (traseu pe jos sau calare 5 euro). Remarca gravurile cu zeitati de pe impozantii pereti! Trezoreria – fascinanta dantelarie in peretele roz-rosietic, marturie a civilizatiei nabateene Lasa-te coplesit de istorie si calatoreste in timp, plimba-te pe Strada Fatadelor pana la teatrul nabatean, treci pe Strada Colonadelor pana la Marele Templu. … Peste 3000 de morminte si locuinte sapate in piatra rosietica … Manastirea Ad Deir (optional) – se urca ~ 900 de trepte, apoi altele pana la Locul de Sacrificiu Cina si cazare in Petra.
6

Ziua 6 ….PE DRUMURI DE DESERT …cu un popas la un loc unic – Marea Moarta!

Vama Allenby – traversarea frontierei spre Israel, formalitati vamale, schimbarea echipajului (bus, sofer) Marea Moarta: 3 superlative: cea mai sarata apa din lume, la cel mai jos punct terestru de pe glob (432 sub nivelul marii), in cel mai sterp peisaj de pe planeta … Timp liber pentru baie. Nu rata! O experienta unica: vei pluti pe apele sarate ca un …dop de pluta! QUMRAN (optional) – vechi stabiliment al comunitatii eseniene, unde s-au gasit cele mai vechi manuscrise biblice din lume Cina si cazare in Bethleem.
7

Ziua 7 - O cetate, doua tari, trei religii

Niciun oras din lume nu evoca atata pasiune, emotie, dar si tulburare …Mergi pe aceleasi drumuri pe care au pasit, Avram, David, Isus … te contopesti cu istoria! Ai sentimentul ciudat ca te-ai reintors intr-un loc familiar … daca vrei sa simti mai mult decat sa vezi, mai mult decat sa faci filozofie sau sa judeci istoria --- paseste! “Calatorule, nu exista drumuri. Drumurile se fac pasind” (proverb). MUNTELE MASLINILOR –simbolul legaturii spirituale intre viata si moarte Biserica Tatal Nostru – cu rugaciunea scrisa in 80 de limbi; Biserica Dominus Flevit – in forma de lacrima …Aici Isus a plans pentru soarta Ierusalimului Biserica Agoniei lui Isus – Isus s-a rugat pe piatra de la altar, pentru mantuirea intregii lumi! Gradina Ghetsimani - locul iubit de rugaciune al lui Isus … “Isus s-a rugat cu sudori de sange”, locul unde a fost tradat si vandut ... 7 maslini batrani cu circumferinta de 7 m, poate martori ai tradarii lui Isus … Mormantul Maicii Domnului – coboara cele 48 de trepte la icoana facatoare de minuni “Ierusalimiteanca” AMINTESTE-TI! VIA DOLOROSA, Drumul Crucii – clipe ce te vor marca pentru totdeauna! Paseste pe ultimul drum al lui Isus pe pamant, fa popas la cele 14 opriri ale sale, calca pe aceleasi pietre din locul Judecatii, roaga-te langa Sfantul Mormant Capela Galbbata – loc unde Isus a fost judecat, Capela Flagelarii – loc unde Isus a fost biciuit Pretoriul – loc unde Isus a fost condamnat la moarte Drumul Golgotei – Isus cade de 3 ori sub povara crucii Locuri de mare emotie: unde a fost dezbracat, tintuit pe cruce, unde El moare … Piatra Ungerii – unde trupul lui Isus e uns cu smirna si aloe si invelit in giulgiu alb … Nu uita! Sfinteste pe aceasta piatra (din care uneori, in mod inexplicabil, curge mir mirositor) darurile pentru cei de-acasa! Sfantul Mormant – doar cateva momente, in care ramai tu cu El! Spiritul se elibereaza, bucuria ramane, “ai fost Aici”! Aprinde manunchiul de 33 lumanari de la lumina nestinsa de la mormant, du acasa “lumina din Lumina”! Timp liber in cetatea veche a Ierusalimului. Cina si cazare in Bethleem.
8

Ziua 8 - Ganduri in drum spre casa

trebuie sa vezi ca sa simti, trebuie sa simti ca sa intelegi, trebuie sa intelegi ca sa inveti … puterea Cuvantului “Nihil Sine Deo!” “Nimic fara D-zeu!” »Transfer la Aeroportul Ben Gurion, formalitati vamale; decolare spre Timisoara, aterizare in Timisoara.

Locatia Turului

Israel

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian