Circuit India Avion Budapesta

FASCINANTA, UNICA SI INCREDIBILA INDIE! …
…O calatorie extraordinara si magica ce include patrimonii culturale, traditii, orase pline de istorie si emotii.…
…O varietate infinita de imagini, mirosuri, culori….
…O aventura pentru toate simturile!

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 8, 2021

5 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Budapesta, 05.04.2020/07.10.2020
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  4 cazari cu mic dejun la hotel 4-5*
  bagaj de mana si bagaj de cala
  bilet de avion Budapesta – Delhi si retur/zbor cu escala/zbor de noapte
  ghizi locali: Delhi/Agra/Jaipur
  insotitor roman de grup
  servicii de transfer: aeroport – hotel si retur
  tansport cu autocar/microbuz pentru excursii/vizite
  Taxe aeroport
  tururile de oras vizitele si excursiile conform programului
 • Nu este inclus

  altele decat cele precizate la “servicii incluse"
  Asigurare medicala si asigurare storno
  bacsisul uzual pentru soferi si ghizi locali
  taxe de intrare la obiective turistice
1

Ziua 0 - SPRE INDIA

Intalnire cu grupul pe Aeroportul Ferihegy/Budapesta, decolare spre Delhi (zbor de noapte, zbor cu escala).
2

Ziua 1 - DELHI

Sosire pe Aeroportul International Indira Gandhi din Delhi, formalitati vamale. Transfer la hotel, intalnire cu ghidul local pentru tur de oras DELHI – greu sa-l definesti! …Lasa-te socat de agitatia strazilor, de multimea de oameni, de vacarmul asurzitor, de puternicele mirosuri, de “corul” claxoanelor de la masini si ricse motorizate… Adevarat “show” al strazilor…cu oameni, vaci, babuini, camile…Un amestec de senzatii, ce da sarm, culoare si unicitate orasului!... Vechiul Delhi - capitala Imperiului Mogul Fortul Rosu (exterior) – Patrimoniu UNESCO, complex magnific construit pentru “rasfatul” imparatului Shah Jahan… Moscheea Jama Masjid (Moscheea de Vineri) – adevarata extravaganta arhitecturala a mogului Shah Jahan, cea mai mare moschee din India (25.ooo de persoane in curtea interioara) Raj Ghat – memorialul lui Mahatma Gandhi, liderul spiritual al Indiei New Delhi – candva capitala Regatului Britanic din India, oras proiectat si construit de un arhitect britanic Poarta Indiei (exterior) – o arcada inalta de 42 m, construita in amintirea soldatilor ce au pierit in Primul Razboi Mondial Complexul Arheologic Qutb (Patrimoniul UNESCO) – cu Qutb Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) gravat cu versuri din Coran, cel mai vechi exemplu de arta islamica (1199!!) Mormantul lui Humayun – in stil indo-persan construit la cererea vaduvei celui de-al doilea imparat Mogul … Resedinta Prezidentiala – fosta resedinta regala Scuarul Argintului (Chandni Chowk) – piata plina de bazare, magazine, ateliere de manufactura … Templul Lotus – templul dedicat cultului Bahai Cazare in Delhi.
3

Ziua 2 - DELHI – AGRA

Traseu spre Agra, aprox 200 km, fosta capitala a Marilor Moguli, oras devenit cunoscut pentru faimosul Taj Mahal – simbol al iubirii eterne… Dimineata libera in Delhi, catre pranz pornim spre Agra … Fortul Agra - prima resedinta a marilor imparati moguli, bogat impodobita cu marmura, pietre pretioase, frumoase gradini…Adevarat “oras in oras” … Aici a fost exilat si mogulul Shal Jahan de fiul sau, inchis timp de 7 ani pana la moartea sa intr-un turn de unde admira frumusetea Taj Mahalului…inaltat de el, nu departe de fort … Timp liber in Agra. Cazare in Agra.
4

Ziua 3 - AGRA – JAIPUR

Povestea care depaseste moartea! …Imparatul Shan Jahan in onoarea sotiei sale care i-a daruit 14 copii in 19 ani de casnicie, a comandat acest templu, devenit... mormant pentru ea (apoi, si pentru el!) “O lacrima pe obrazul timpului” (Rabindranath Tagore, scriitor si filozof indian) … Ramane cel mai frumos imn dedicat iubirii, nascut din suferinta si dragostea duse in nemurire! ... Taj-Mahal (Patrimoniul UNESCO) – construit din marmura alba adusa de la 300 km de o flota de 1000 de elefanti… 20.000 de oameni au lucrat timp de 22 de ani … Traseu spre JAIPUR cu popas la Fatehpur Sikri. FATEHPUR SIKRI (Patrimoniul UNESCO): construit de imparatul Akbar (sec. XVI) pentru a deveni noua capitala a Imperiului Mogul; abandonat dupa 12 ani datorita lipsei de apa … devenind astfel “oras-fantoma”, nelocuit de sute de ani … Panch Mahal - palatul cu 5 etaje Moscheea Jama Masjid - una din cele mai frumoase si mari moschei din lume, pare o copie dupa ‘Moscheea cea Sfanta” de la Mecca … Sosim in Jaipur, timp liber … Cazare in Jaipur.
5

Ziua 4 - JAIPUR – DELHI

Descopera cum traiau maharajahii din fosta capitala a Rajasthanului – Jaipur! Palate, mereu palate de o bogatie opulenta, cu masive porti, pavilioane, gradini … FORTUL AMBER: fosta capitala a Rajasthanului pana in anul 1728; ilustreaza splendoarea in care traiau maharajahii si maretia trecutului…. Acces cu jeep-urile sau conform traditiei ...calare pe elefanti … Palatul Oglinzilor – cu peretii decorati cu motive din oglinda…o singura lumanare aprinsa, reflectata in multimea oglinzilor …te va “transfera” intr-un decor ireal “plin” de sute de lumanari aprinse… Scurt “periplu” prin alte palate: Palatul Placerilor, Holul pentru audiente publice, Holul pentru Audiente pivate, Poarta Lunii … Revenim in ‘Orasul Roz” Jaipur, numit astfel datorita caselor vopsite in aceasta culoare ... Palatul Orasului (al Maharajahului) – un complex de palate si gradini interioare Palatul Vantului - fatada sa are 1000 de ferestre construite special ca femeile din interior sa poata privi lumea din strada fara ca acestea sa fie zarite … Jantar Mantar- Observatorul Astronomic construit in 1736, face si azi precizari exacte … Cazare in Delhi.
6

Ziua 5 - IN LOC DE CONCLUZIE

3 CUVINTE: IMENS, INTENS, IMPRESIONANT! O tara fascinanta, o infinita varietate de imagini, arome, culori, oameni si traditii…Un amestec straniu dar perfect de putere, istorie, traditie, cultura ... Incredibila Indie – tara celor mai naucitoare contraste! Timp liber pana la eliberarea camerelor … »Transfer la Aeroportul International din Delhi, formalitati vamale; decolare spre Budapesta (zbor cu escala), aterizare pe Aeroportul Ferihegy/Budapesta.
7

Data de plecare

 • 05.04.2020
 • 07.10.2020
8

Tarif

780 EUR + 400 RON Grup min. 18 pax

Locatia Turului

India

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian