Circuit Cappadocia Turcia Avion Budapesta

Cappadocia – nefiresc de frumoasa cu peisaje parca ireale! …
…Cu o istorie milenara, cu sute de biserci ascunse si uitate in tuful vulcanic …. Feerica Cappadocie …cu peste 70 de vai uimitoare, fiecare altfel, cu o vie istorie geologica si umana.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: februarie 18, 2020

5 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Budapesta, 26.05.2019
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  4 cazari cu mic dejun la hotel 3-4*
  bagaj de mana si bagaj de cala
  bilet de avion Budapesta – Ankara/Kayseri – Budapesta
  ghizi locali (ziua 2 si 3)
  însoțitor de grup român din agenție
  servicii de transfer: aeroport – hotel si retur
  Taxe aeroport
  taxe intrari la obiectivele turistice (ziua 2 si 3)
  transport cu autocar/microbuz pentru excursii/vizite
  tururile de oras vizitele si excursiile conform programului
 • Nu este inclus

  altele decat cele precizate la “servicii incluse"
  Asigurare medicala
  asigurarea storno (recomandata)
  bacsisul uzual pentru soferi si ghizi locali
  transfer la si de la aeroportul din Budapesta
1

Ziua 1 - SPRE ANATOLIA [26/05, duminica]

Intalnire cu grupul in Aeroportul Ferihegy/Budapesta, decolare spre Ankara, aterizare pe aeroportul din Ankara, formalitati vamale. Transfer la hotel. Cazare in Ankara.
2

Ziua 2 - SPRE ZONA MAGICA A ANATOLIEI [27/05, luni]

Cappadocia – o lume diferita, diferit de tot ce ai vazut pana acum! …Izolata in Anatolia Centrala, un miracol al naturii… daltuita in timp…un taram fascinant parca in afara Timpului … In drum spre Cppadocia …cu o istorie de mii de ani, cu sute de biserici “uitate” in tuful vulcanic, cu peisaje aproape selenare … Dimineata, intalnire cu ghidul pentru un tur panoramic al Ankarei ANKARA: capitala Turciei moderne Scurt tur panormic: Templul lui Augustus, Moscheea Haci Byram, Turnul Otoman, Mausoleul Ataturk – dedicat fondatorului Republicii Turce, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene (vizita interior) – o calatorie in 8000 de ani de istorie, traversand o varietate de stravechi culturi ce s-au succedat in Anatolia… Descopera camera funerara a legendarului rege Midas, cel ce transforma in aur tot ce atingea… Traseu spre inima Cappadociei, popas la Sunset Point (Goreme), pe drumul ce duce spre Uchisar… Admira un unic apus de soare, un spectacol feeric al baloanelor multicolore ce “danseaza” deasupra “hornurilor” zanelor, pe cerul rosietic. Cazare in zona Cappadocia
3

Ziua 3 - ” FARA EGAL!” [28/05, marti]

Un loc de poveste! Un peisaj parca nepamantesc, aproape selenar, daltuit de “artistii’ Naturii: vantul, ploaia, inghetul, dezghetul … completat de oamenii prigoniti ce s-au refugiat aici si au sapat peste 3000 de bisericute si locuinte ... …Un loc unde, poate s-a nascut expresia “a face bisericuta” si unde, intre tine si Dumnezeu nu mai e nimeni si nimic … GOREME (Patrimoniul UNESCO): muzeu im aer liber… Descopera istoria fascinanta a grotelor si misterioaselor biserici troglodite cu fresce vechi de peste 1000 ani, un amestec de scene biblice si fanteziste … Reculege-te in Biserica Intunecata si in Biserica Tokali in linistea uitarii… Valea Roz - stranie, presarata cu biserici sapate in stanci rozalii si multimi de conuri ‘hornuri ale zanelor” … Un peisaj singular, unul din cele mai spectaculoase locuri din Cappadocia! Valea Rosie - peisaj captivant cu formatiuni stancoase colorate, cu grote si biserici troglodite ... Valea Porumbeilor - un labirint pitoresc intre Goreme si Uchisar … Valea Dragostei - natura a “uitat” sa cenzureze imaginile formatiunilor stancoase in forma de… falus …Valea Imaginatiei - o adevarata gradina zoo, sculptata de natura in tuful vulcanic: urs, foca, camila, sarpe …Exerseaza imaginatia si identifica si alte animale printre ... “cosurile zanelor” … Valea Calugarilor - formatiuni spectaculoase inalte de 10-15 m cu locuri de adapost in stancile in forma de ciuperci si conuri …Aici, intr-un con s-a retras si a trait si Sfantul Simeon Stalpnicul … Uchisar - un Castel imens din roca ce domina mandru zona cu forma sa de fagure ”strapuns” de intrarile in locuinte, tunele, porumbare … Biserica din Cavusin - sapata in stanca, veche de peste 1000 ani …Rataceste prin labirintul de galerii din cele 10 sali repartizate pe 3 etaje … URGUP: locul a 3 faimoase formatiuni stancoase ORTAHISAR: asezat pitoresc la poalele zidurilor contorsionate in care sunt sapate locuinte … AVANOS: centru mestesugaresc al Anatoliei, cu ateliere de olarit si fabrici de covoare impletite manual (din fir de matase!!) Seara, optional, spectacol al dervisilor rotitori. Cazare in zona Cappadocia.
4

Ziua 4 - UN STROP DE ADRENALINA! [29/05, miercuri]

O zi libera! Descopera “fata nevazuta” a Cappadociei! … Coboara intr-un oras subteran, intreaba-te cum a fost sapat ...de jos in sus, de sus in jos? …patrunde in lumea sa misterioasa… Sau, de ce nu, ridica-te in balonul cu aer cald si fa o “sedinta foto” irealului peisaj .. Zbor cu balonul – o experienta unica! Valea Ihlara – “Valea Plangerii” din povestile noastre, 100 de biserici rupestre si mii de locuinte in peretii canionului ingust, inalt si lung de 5 km (approx. 2 ore, pe jos) se coboara/urca 300 de trepte … Orasul subteran Derinkuyu sau orasul Kaymaleli – cu etaje sub pamant, cu un labirint de tuneluri, pasaje, locuinte, crame, grajduri, puturi de comunicare, bucatarii… locuri de aparare si de existenta, cu o perfecta ventilatie! (Nu se recomanda persoanelor care sufera de astm, alergie la praf, claustrofobie) Tuneluri inguste, acces incomod Cazare in zona Cappadocia.
5

Ziua 5 - IN LOC DE CONCLUZIE [30/05, joi]

O lume de poveste, cu un decor socant si ireal, o oaza a crestinatatii ortodoxe din lume, cu cea mai fascinanta si mare lume subterana ... S-au perindat pe aici: hititii, persii, Alexandru cel Mare, romanii, bizantinii, otomanii, turcii… »Transfer la Aeroportul din Kayseri, formalitati vamale; decolare spre Budapesta, aterizare pe Aeroportul Ferihegy/Budapesta.
6

Data plecare

26.05.2019
7

Tarife

 • 480 EUR + 200 RON
 • Grup min. 15 pax
 

Locatia Turului

Cappadocia,Turcia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian