Circuit Cappadocia plecare din Timisoara Avion Belgrad

Istanbul – un oraș colorat, așezat pe două continente și scăldat de Marea Marmara, este o gazdă primitoare pentru gurmanzi și iubitori de shopping, dar, în același timp, ne oferă o lecție de istorie magnifică. Ne vom plimba prin Byzantionul antichității grecești și Constantinopolul creștinismului, atât de prigonit de Imperiul Otoman; vom savura amestecul spectaculos dintre tradiția turcă și elemente ale culturii europene, în reședințe precum Palatul Dolmabahce și pe străzi ca bulevardul Istiklal Cadessi; vom naviga pe Bosfor, iar apoi îl vom admira la apus, luând masa pe malul său; vom avea timp dedicat vizitării capodoperelor arhitecturale ca Sfânta Sofia sau Moschea Albastră, dar și pentru shopping în bazaruri orientale. Cappadocia, raiul pasionaților de fotografie, este desprinsă parcă din lumea basmelor: formațiuni geologice care au inspirit denumiri precum Hornurile Zânelor sau Valea Călugărilor, orașe subterane atât de uimitoare încât sunt considerate a fi a opta minune a lumii, poveștile magice despre culturi dispărute, războaie și sfinți – și încă multe altele, îmbracă regiunea într-o atractivă aura de mister. Bisericile bizantine săpate în stâncă și frumos pictate vorbesc despre perioada creștinismului timpuriu, Cappadocia fiind, alături de Egipt și Palestina, leagăn al începuturilor vieții monahale.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: septembrie 5, 2019

5 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 07.05.2020
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  Bilete de avion pentru zborurile internaționale Belgrad - Istanbul - Belgrad cu taxe de aeroport incluse
  Biletul de avion pe teritoriul Turciei: Istanbul – Cappadocia (Kayseri) cu taxe de aeroport incluse
  Cazări - 4 nopți la hotel de 3* în Istanbul și 4* în Cappadocia
  Ghid local vorbitor de limbă engleză pe tot parcursul turului
  Însoțitor de grup pe toată perioada călătoriei
  Mesele: mic dejun zilnic prânz și cina în Cappadocia așa cum sunt menționate în program
  Seară turcească “Tukish Night Show” în Cappadocia așa cum este descrisă în program
  Spectacolul călugarilor rotitori “Whirling Dervish Show”
  Taxe de autostrăzi si parcări
  Toate activitățile descrise în program
  Transferuri de la/către aeroporturi în Istanbul și Cappadocia și asistență în aeroporturi
  Transport pe parcursul programului în autovehicule cu aer condiționat
 • Nu este inclus

  Asigurările medicale personale pentru bagaje și asigurare storno
  Cheltuieli personale/mini bar/telefoane
  Intrările la obiectivele descrise (Dolmabahce Palace/Catedrala Sfânta Sofia/Basilica Cisterne Muzeul în aer liber Goreme vizita în orașul subteran din Cappadocia) – cca 60 euro
  Mesele specificate ca fiind opționale (prânz și cină în Istanbul)
  Supliment cameră single 120 euro pentru cele 4 nopți în cazul în care acest lucru este solicitat
  Taxe foto/video
  Tips-ul de 20 euro/pers. pentru șofer și ghid (îi adunăm în timpul călătoriei)
  Transfer Timișoara – aeroport Belgrad – Timișoara – 50 euro
  Zborul cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei – cca 150 - 200 euro/persoană (prețurile pentru 2020 încă nu sunt stabilite)
1

Ziua 1 - 07.05.2020: TIMIȘOARA–BELGRAD: Palatul Dolmabahce–Croazieră pe Bosfor-Bazarul Egiptean.

Dimineața devreme, plecăm spre Belgrad; decolăm la ora 09:15 spre Istanbul, unde aterizăm la ora 12:00 și, după formalitățile de cazare, începem plimbarea prin fascinantul Istanbul – vechiul Constantinopol. Programul zilei începe cu o incursiune în lumea sultanilor otomani: vizităm Palatul Dolmabahce, care îmbină opulența orientală cu rafinamentul occidental; Domabahce îmbină arhitectura tradițională otomană cu abordări de origine occidentală, precum rococo, baroc și neoclassic; colecția de antichități, mobilier, covoare prețioase, și tablouri, precum și cea mai mare colecție de candelabre de cristal din lume, sunt prezente în cele 285 camere și 46 de săli. Vom intra și în Moscheea Bezmialem și ne vom plimba prin grădinile palatului. Coaziera pe Bosfor este relaxantă și oferă o priveliște magnifică, dar poate fi și o lecție de geografie: Strâmtoarea Bosfor desparte Europa de Asia și face legătura dintre Marea Neagră și Marea Marmara; pe parcurs, vom admira reședințe luxoase, moscheea Ortakoy, Palatul Dolmabahce, Palatul Ciragan, Fortăreața Rumeli, și nu numai.Înainte de finalul zilei, o vizită cu timp pentru shopping în Bazarul Egiptean (sau Bazarul de Mirodenii). Cazare cu mic dejun: Hotel 3* în zona Laleli.
2

Ziua 2 - 08.05.2020: ISTANBUL: Catedrala Sf. Sofia, Moscheea Albastră, Hipodromul, Basilica Cisterne, Biserica Chora-Taksim-Istiklal Cadessi-Turnul și Podul Galata.

Piața Sultanahmet, prima oprire în programul zilei, ne va impresiona cu cei doi giganți aflați față-n față, cu minaretele lor înălțându-se zvelte spre cer – Catedrala Sfânta Sofia - construita de Constantin cel Mare în 325 - și Moscheea Albastră, împodobită de celebra ceramică de Iznik; ambele sunt capodopere arhitecturale care au un impact puternic, cel puțin vizual, asupra privitorului. Vom vedea, printre monumentele păstrate, Coloana cu Șerpi de la Delphi, Obeliscul faraonului Tuthmosis al III-lea și Coloana lui Constantin; cvadriga faimoasa cu patru cai aflata acum pe terasa Basilicii San Marco din Venetia a fost si ea o vreme aici, pe hipodromul din Constantinopol.Vizităm, apoi, Basilica Cisterne (cunoscută și ca Palatul scufundat), apoi Biserica Chora, considerată a fi una dintre cele mai frumoase biserici bizantine. Spre finalul zilei, ajungem în Piața Taksim, simbol istoric al luptei pentru independență în istoria recentă a Turciei, de unde coborâm pe Istiklal Cadessi (Bulevardul Istiklal) direct pe malul Bosforului, la Podul Galata. Acest bulevard pietonal, străbătut doar de tramvaiul roșu turistic, este o atracție în sine.Trecând pe lângă Turnul Galata, ajungem la Podul Galata, unde, opțional, vom lua cina; șirul de restaurante de la piciorul Podului Galata este renumit, majoritatea fiind cu specific pescăresc, iar asta se vede și din denumirile restaurantelor – Marmara Balik, Istanbul Balik, Galata Balik; nu sunt restaurante sofisticate, dar mâncarea este delicioasă, autentică, cu vedere spectaculoasă spre strâmtoarea Bosforului. Costul cinei este între 15-25 euro, în functie de meniul ales. Cazare cu mic dejun: Hotel 3* în zona Laleli.
3

ZIUA 3 - 09.05.2020: ISTANBUL–CAPPADOCIA: Kaymakli, Mustafapasa, Fairy Chimneys, seară turcească.

Ne îndreptăm atenția și pașii către zona centrală a Turciei, în Anatolia; după un zbor scurt (08:50-10:25) Istanbul- Kayseri, ne întâlnim cu ghidul nostru local și incepem turul primei zile prin Cappadocia. Prânzul il vom lua într-un restaurant local (inclus în pachetul călătoriei).Vizităm orașul subteran Kaymakli, un complex uimitor cu tuneluri, locuințe și încăperi fascinante; în Cappadocia există mai multe orașe subterane, dar Kaymakli are spațiile cele mai largi dintre ele; ne vom opri și în frumosul oraș Mustafapasa, cu arhitectura tipic grecească a clădirilor sculptate în piatră, care amintește de un trecut în care negustorii greci și otomani trăiau împreună în aceste comunități.Fairy Chimneys, sau Hornurile Zânelor/Hornurile de poveste – sunt elementele naturale cele mai impresionante din Cappadocia. Hornurile Cappadociei sunt rezultatul unui proces geologic care a început în urmă cu milioane de ani. Ajungem apoi la hotel, luăm cina și programul continuă: ne așteaptă transferul catre “Cave Restaurant” - restaurantul amenajat într-o peșteră specifică locului, pentru o seară memorabilă: Tukish Night Show. Programul serii, desfășurat între orele 20:00 - 24:00, include: transferul, gustări (aperitive, fructe) și băuturi, muzică live, reprezentație dansuri din buric, spectacol tradițional popular, ceremonie de nuntă tradițională - dans, muzică, distracție! Cazare cu mic dejun și cină: Hotel 4* în Cappadocia.
4

ZIUA 4, 10.05.2020: CAPPADOCIA: Plimbare cu balonul, Valea Porumbeilor, Muzeul în aer liber Goreme, Whirling Dervish.

Dimineața acestei zile poate debuta magic pentru cei care optează pentru o plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei. Turul cu balonul este opțional și durează aprox. o oră, în intervalul 04.30 - 09:00. Important: la înscrierea în această călătorie e bine să rezervați și zborul cu balonul dacă doriți să fiți sigur că nu rămâneți fără locuri. După micul dejun, ne întâlnim cu ghidul și începem o zi plină de descoperiri. În Valea Porumbeilor, lângă Uchisar, ne întâmpină din nou hornurile de poveste – de data aceasta locuite de… porumbei! Uchisar este cel mai înalt punct din Cappadocia. Apoi, pornim prin Valea Avcilar, spre Muzeul în aer liber Goreme, unul dintre atracțiile principale din Cappadocia; un complex de mănăstiri creștine timpurii, fiecare cu biserica proprie, decorate cu fresce unice ale căror culori încă se păstrează vii, este cel mai impresionant exemplu de artă bizantină din Cappadocia. Bisericile creștine din Goreme și Urgup, orașul vecin, sunt printre cele mai vechi din lume. Peisajul zonei este uimitor, de parcă natura s-a luat la întrecere cu ea însăși pentru a vedea cât de divers poate eroda piatra - iar munții colorați în galben și roșu înconjoară locul. Prânzul va fi într-un restaurant local (inclus în program). Pasabagi sau Valea Călugarilor se află într-o podgorie, pe drumul către Zelve. Locația impresionează prin peisajul selenar de o culoare roșiatică. Numele – Valea Călugarilor – este dat de formațiunile care au specifică ramificarea părții superioare în conuri mai mici, formând așezări preferate în trecut de pustnici; în acest loc se află și Schitul Sf. Simion. Ne oprim apoi în Avanos, un oraș renumit pentru olărit, care ne întâmpină cu magazine ce expun ceramica artizanala celebra la nivel mondial. Vom avea parte și de o prezentare de cca 1 oră a Călugarilor Rotitori - Whirling Dervish. Este vorba de o formă de meditație practicată și în prezent de anumite ordine cum ar fi Dervișii Sufi din ordinul Mevlevi, în care călugarii sunt activi din punct de vedere fizic: își propun să ajungă la sursa întregii perfecțiuni, prin abandonarea ego-ului, prin ascultarea muzicii, concentrarea pe Dumnezeu și învârtirea trupului în cercuri repetitive - o imitație simbolică a planetelor din Sistemul Solar care orbitează în jurul Soarelui. Cazare cu mic dejun și cină: Hotel 4* în Cappadocia.
5

ZIUA 5, 11.05.2020: CAPPADOCIA-ISTANBUL- BELGRAD-TIMIȘOARA

După micul dejun mai avem timp liber de o plimbare, apoi pornim spre aeroport, de unde decolăm la ora 14:45; în Istanbul avem o escală cât de o cafea turcească și o baclava (16:30 – 18:45), iar în Belgrad aterizăm la ora 19:25, urmând Belgrad – Timișoara, transfer auto. Odată ajunși în Timișoara … începem să planificam următoarea vacanță!
6

Plecare

07 Mai - 11 Mai, 2020

Locatia Turului

Cappadocia, Turcia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian