Ascensiune Vf. Toubkal Maroc Avion Bucuresti

Toubkal sau Tubkal face parte din lantul muntiilor Atlas si este cel mai inalt varf din Africa de Nord. Varful se ridica pana la o inaltime de 4167m, si datorita proeminentei sale de 3755 m este considerat un varf Ultra.
Jebel Toubkal se afla in Maroc la 67 km de Marrakesch.
Prima ascensiune reusita a varfului Toubkal a fost facuta pe data de 12 iunie 1923.

 

sursa foto: pixabay.com

Ultima actualizare: martie 27, 2019

 • Destinatie

 • Plecare

  Bucuresti
 • Dress Code

  Recomandam ca persoanele de sex feminin sa adopte imbracaminte neofensatoare (hainele sa nu fie mulate sau foarte decoltate si sa acopere cea mai mare parte a pielii)
 • Inclus

  Biletele de avion
  Cazari conform programului
  Ghid montan
  Masa (pensiune completa pe munte si in desert) mic dejun in rest
  Taxe aeroport
  Transferuri + transport auto + asigurare auto + combustibili
 • Nu este inclus

  Alte mese decat cele incluse
  Bauturi
  echipament (saci de dormit incaltari rucsac-uri pelerine etc)
  Suplimentul pentru camera single 200 euro
  taxe de intrare la obiective turistice
1

Ziua 1

Zbor Bucuresti- Marrakech. Program liber. Cazare la hotel Riad sau similar.
2

Ziua 2

Dupa micul dejun, transfer in satul Imlil unde incepem tura noastra de trekking. Pornim de-a lungul vaii Mizane, traversand intai satul Armed. Continuam apoi spre est traversand o zona de prundis, traseul nostru purtandu-ne pana la marile stanci ce se vad deasupra vaii. Traversam raul si in cele din urma ajunem la mormantul lui Sidi Chamarouch, care atrage numerosi turisti si pelerini. De aici traseul incepe sa urce constant, serpuind pana la refugiul Toubkal (3206 m), unde vom inopta. Aproximativ 4 – 5 ore de mers.
3

Ziua 3

Dimineata vom incepe ascensiunea pe Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din Africa de Nord. Traseul nostru ne poarta pe South Cirque (Ikhibi Sud), un traseu usor si popular. Panoramele de care avem parte de-a lungul drumului vor face ascensiunea magnifica. Cand vom ajunge in varf veti vedea ca privelistea pur si simplu va va taia rasuflarea, de la Câmpia Marrakesh la Marele Atlas in nord si in sud pina in Anti-Atlas si Sahara. Vom face cale intoarsa si vom cobora muntele pana la refugiul Toubkal si de aici mai departe pana in satul Imlil unde vom innopta.
4

Ziua 4

Astazi începem partea a doua a aventurii noastre marocane. Vom lua drumul serpuit spre Tizi n'Tichka apoi drumul secundar ce ne duce către Kasbah din Telouet, vechea cetate a lui Glaoui, pasha din Marrakech. Dupa parnz, drumul nostru continua la vechiul si frumosul Ait Ben Haddou, oras istoric si decor al multor productii cinematografice celebre. Cazare in Ouarzazate.
5

Ziua 5

Coboram în Valea Draa. Lasam în urma potecile aglomerate pentru a descoperi minunata Ksours, ascunsă în luxurianta pădure de palmieri. Luam prânzul într-un Kasbah in Zagora. Apoi, vizitam Tamegroute și pornim spre deșert. In oaza M’Hamid, intram pe un traseu offroad spre spectaculosele dune ale Erg Chigaga. Innoptam in la o tabara in mijloculu desertului.
6

Ziua 6

Continuam pe pista de nisip (aprox 120 km) catre oaza Foum Zguid de la primele ore ale diminetii. Pranz in oaza. Apoi apucam drumul catre Agadir, una dintre statiunile de top ale Marocului. Vom inopta la Agadir.
7

Ziua 7

Dupa dimineata la plaja vom pleca catre Esaouira, oraselul cetate de pe malul Atlanticului. Cazare in Esaouira.
8

Ziua 8

Revenim la Marrahech. Zi liberă. Piata Djemaa El-Fna, patrimoniu UNESCO va asteapta!
9

Ziua 9

Transfer la Aeroportul Marrakech. Zbor Marrakech – Bucuresti.

Locatia Turului

Maroc, Africa

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian