1 Decembrie Meteora Grecia Autocar

Meteora este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală, la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei.

sursa text: wikipedia.org

sursa foto: paralela45.ro

Ultima actualizare: februarie 19, 2020

4 zile
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Bucuresti (+localitatile mentionate in traseu)
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  3 cazari la Hotel Famissi 3*/similar
  3 mic dejun + cina
  insotitor de grup din partea agentiei
  transport autocar clasificat 2-4*
 • Nu este inclus

  Excursii optionale
  Intrari la obiectivele turistice
  Taxa de statiune
1

Ziua 1 - București – Kalambaka

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.00 dimineața. Tranzitam Bulgaria. In cursul serii ajungem in Kalambaka. Cina si cazare la Hotel 3*.  
2

Ziua 2 - Kalambaka - Meteora

Întreaga zi este dedicată vizitării încântătorului Complex Monahal Meteora, al doilea ca importanță din lumea ortodoxă, după Muntele Athos. Drumul spre Meteora este extrem de pitoresc, cu multe serpentine surprinzătoare și emoția aparte pe care o simți atunci când descoperi stâncile cu forme uimitoare, rezultatul unei eroziuni de milioane de ani. Facem mai întâi o vizită la Mânăstirea Sfântul Ștefan, cea mai veche așezare monahală din zonă, care a fost fondată în 1192. Eleganta clădire oferă o priveliște idilică asupra orașului Kalambaka și nu putem să nu ne oprim câteva minute pentru a admira împrejurimile și a face fotografii de neuitat. Mergem apoi la Mânăstirea Marele Meteor, considerată cea mai impresionantă datorită dimensiunilor, așezării și organizării. Ridicată la 1340, are un turn care domină peisajul și este împărțită pe trei nivele. Vei găsi aici și un Muzeu Laic plin de comori ale ortodoxismului elen, dar și o pivniță cu un butoi gigantic și un osuar emoționant. Vizităm și Mănăstirea Roussanou sau Sfânta Barbara, un așezământ de maici cu o grădină interioară deosebită unde sute de pelerini rămân ore întregi pentru a contempla florile, atmosfera primitoare și liniștea. Cazare si cina la Hotel 3* in Kalambaka.
3

Ziua 3. Kalambaka – Man Kato Xenia - Volos

După mic-dejun, poți descoperi pe îndelete farmecul inconfundabil al micului oraș Kalambaka, poarta de intrare spre Meteora. Te poți plimba pe străzile romantice, cu case albe și grădini pline de trandafiri, iasomie sau hortensii și poți merge la Muzeul de Artă Modernă sau la Școala de Sculptură Tradițională. Incendiată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Biserica Adormirii Maicii Domnului își are originile în secolul al VII-lea. Vom putea admira frescele bine conservate, cât și un baldachin de marmură, decorat cu struguri și cruci înainte de secolul al XI-lea. Când ți se face foame, oprește-te la Estatorio Meteora, un restaurant autentic de familie deschis în 1925. Carnea proaspătă de oaie și capră din zonă se spune că este friptă perfect aici, dar fiți siguri că multe alte specialități din meniu vă vor tenta. Opțional facem o excursie până în Volos, oprindu-ne mai întâi la Mânăstirea Kato Xenia. Aici se află una dintre cele mai valoroase relicve creștine, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, singurul obiect rămas din viața sa pe Pământ. Locul este foarte popular și datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Străina” (Panaghia Xenia), pe care avem ocazia să o vedem și noi. Ne întoarcem în minunatul Volos, o stațiune balneară cu tradiție aflată în Golful Pagastic. Muzeele din cochetul oraș atrag din ce în ce mai mulți pasionați de istorie și arheologie, pentru că dețin mai multe colecții unice în lume, de la pietre funerare antice până la lucrări din marmură remarcabil conservate. Cazare si cina la Hotel 3* in Kalambaka.
4

Ziua 4. Kalambaka – Salonic - Bucuresti

Mic dejun. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Ajungem in Salonic unde facem un scurt tur al orasului cu oprire la Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului. Cladirea a fost reconstruita in 1917, in urma unui incendiu care a devastat orasul, fiind ridicata pe locul in care romanii l-au ucis pe Sfantul Dimitrios in anul  305, pentru refuzul de a renunta la credinta lui. Mergem apoi la Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic.  Pe vremuri era denumit Turnul Insingerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!)Ajungem in Bucuresti in cursul noptii , in functie de traffic si formalitatile vamale.
5

Puncte de imbarcare

Punctele de îmbarcare gratuită: (autocar sau microbus) BUCUREŞTI - Autogara Centrală - București - 06.30 PITEŞTI- Petrom ieşire Piteşti Est - 07.30 RM.VÂLCEA - Petrom ieşire Pasarela Nord - 09.00 SIBIU - Petrom Obor Calea Şurii Mari - 12.00 SEBEŞ - Rompetrol ieşire Lancrăm - 12.30 DEVA - McDonald’s GARII-14.30 ARAD - Benzinaria OMV Calea Timișorii - 16.30 Punctele de îmbarcare CONTRA COST: (autocar sau microbus): PLOIEŞTI - 5 € / sens/ pers. Petrom METRO - 07.30 CÂMPINA - 8 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92 - 08.00 BRAŞOV - 10 € / sens/ pers. McDonald's Cal. Bucureşti -09.30 CLUJ - 10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor - 10.00 TIMIŞOARA - 5 €/sens/pers. Benzinaria Gazprom Dumbrăvița - 15.30 CONSTANŢA - 12 € / sens/ pers. Gara Centrală - 02.00 BUZĂU - 10 € / sens/ pers. McDonald`s  - 03.00 BRĂILA - 12€ / sens/ pers. Billa - Calea Buzăului - 01.30 GALAŢI - 12 € / sens/ pers. McDonald's - 01.00 FOCŞANI - 10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru-02.00
6

TARIFE

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 50

PROMO

Reducere 35

STANDARD +

Reducere 20

195

+ 80 € ( transport  autocar)

145

+ 80 € (transport  autocar)

160

+ 80 € (transport  autocar)

175

+ 80 € (transport  autocar)
pret de persoana in camera dubla
 • Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;
 • Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii;
 • GRATUIT  - PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.
 • ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!
 • Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;
 • Plata integrala la inscriere;
 • Nu se accepta modificari sau anulari.
 • Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
 • ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!
 • Avans  30% la inscriere;
 • Diferenta de plata pana la  30.09.2018;
 • Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
 • Oferta este valabila pana la  15.10.2018.
 • Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;
 • Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
suplimente &reduceri
 • Supliment de single 75 €
 • Reducere a 3-a persoana in camera  10 €.

Locatia Turului

Meteora, Grecia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian